Вибух у Владикавказі: вісім загиблих, більше п'ятидесяти поранених

Поділитися
Як повідомило джерело у правоохоронних органах Північної Осетії, біля входу на ринок у Владикавказі вибухнула автомашина. Вибуховою хвилею вибито шибки у будинках, розташованих поруч із ринком.

Як повідомило джерело у правоохоронних органах Північної Осетії, біля входу на ринок у Владикавказі вибухнула автомашина. Вибуховою хвилею вибито шибки у будинках, розташованих поруч із ринком.

Загинули не менше 8 людей. МОЗ Північної Осетії повідомляє про те, що більше 50 людей отримали поранення. Число жертв може зрости - район Центрального ринку вранці є одим з найбільш багатолюдних у місті.

За останніми даними, силовики побоюються другого вибуху та евакуюють людей. Працівники міліції перевіряють всі автомобілі, припарковані недалеко від місця вибуху. Як повідомили у правоохоронних органах республіки, це пов'язано із загрозою повторних вибухів. Окрім того, у районі події блокується мобільний зв'язок із метою запобігти спрацьовуванню нових вибухових пристроїв за його допомогою.

Евакуацію людей з ринку і постраждалих у результаті інциденту ускладнює велика кількість автомобілів, що скупчилися на ринку. За деякими даними, вибуховий пристрій потужністю до 10 кг у тротиловому еквіваленті було закладено в одній із таких машин. Про це свідчить той факт, що автомобілі, які стояли поруч, загорілися, у даний час вогонь ліквідують. Також не виключається, що вибуховий пристрій міг бути закладений під дном або поруч з одним із автомобілів. Як повідомило джерело у правоохоронних органах регіону, про це свідчить характер руйнувань.

Також джерело не виключило, що пристрій міг бути начинений поражаючими елементами. "Ці обставини будуть більш точно встановлені під час огляду місця події і за результатами експертиз", - відзначив він.

На місце НП прибули всі оперативні служби столиці Північної Осетії, керівництво МВС республіки і президент Північної Осетії Теймураз Мансуров.

СКП РФ у Північній Осетії повідомляє, що у зв'язку з вибухом у Владикавказі порушено кримінальну справу за статтями КК РФ "теракт" і "вбивство".

Нагадаємо, сьогодні у Росії річниця одного з найстрашніших терактів в історії. У ніч з 8 на 9 вересня 1999р. терористи підірвали будинок на вулиці Гур'янова у Москві.

Це не перший теракт на Центральному ринку Владикавказу. 19 березня 1999 року у результаті вибуху на ринку загинули 52 людини, більше 300 отримали поранення. У 2003 році Верховний суд Північної Осетії ухвалив вирок у справі про теракт. Адам Цуров був засуджений до довічного ув'язнення в колонії особливого режиму, Махмуд Темірбієв і Абдурахман Хутієв - до 23 років позбавлення волі кожен.

За матеріалами РБК-Россия

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі