Вибори в Японії: перемогла опозиція

Поділитися
На парламентських виборах в Японії перемогу здобули опозиціонери на чолі з Ліберально-демократичною партією (ЛДП). Вони отримали 132 місця у верхній палаті законодавчого органу.

На парламентських виборах в Японії перемогу здобули опозиціонери на чолі з Ліберально-демократичною партією (ЛДП). Вони отримали 132 місця у верхній палаті законодавчого органу.

Правляча коаліція Демократичної партії та Нової партії народу забезпечила собі лише 110 депутатських мандатів. Ці вибори розглядалися спостерігачами як референдум про довіру уряду демократів, які прийшли до влади всього 10 місяців тому.

У той же час, прем'єр-міністр Японії Наото Кан вже заявив про те, що не має наміру йти у відставку, а також проводити перестановки в уряді. На його думку, вибори Демпартія програла через те, що уряд має намір підвищити податки.

"Японська економіка у 20-30 разів більша за грецьку, і наш держборг величезний. Так що ні одна країна у світі не зможе врятувати Японію", - заявив прем'єр-міністр у п'ятницю.

Японські політологи не згодні з прем'єром, і заявляють, що головною проблемою уряду, який Кан очолив лише в червні, стало питання щодо американської військової бази на Окінаві. На виборах минулого року попередній прем'єр від Демпартії Хатояма дав обіцянку закрити базу, однак згодом не зміг її виконати.

Утім, прем'єра можуть змусити піти не опоненти, а його ж прихильники. Якщо на виборах лідера Демократичної партії у вересні цього року переможе думка, що він повинен понести відповідальність за результати голосування, це буде автоматично означати його відставку з посади голови уряду країни.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі