Вибори в Польщі: За підсумками обробки 95 відсотків бюлетенів лідирує Коморовський

Поділитися
За підсумками обробки 95 відсотків бюлетенів на виборах президента Польщі перемогу здобув спікер Сейму, виконуючий обов'язки голови держави Броніслав Коморовський.

За підсумками обробки 95 відсотків бюлетенів на виборах президента Польщі перемогу здобув спікер Сейму, виконуючий обов'язки голови держави Броніслав Коморовський.

За даними польського виборчкому, за Коморовського проголосували 52,63 відсотка виборців. Його опонента, лідера партії «Закон і справедливість» Ярослава Качиньського підтримали 47,37 відсотка електорату. Явка на виборах склала 55,29 відсотка.

Як очікується, ДВК Польщі офіційно підведе підсумки голосування орієнтовно опівдні у понеділок, 5 липня.

Коморовський, який досі перемагав із незначним відривом, збільшує розрив у міру подальшого підрахунку голосів. За даними польських ЗМІ, Ярослав Качиньський вже визнав свою поразку.

При цьому після обробки 50 відсотків бюлетенів уперед вирвався Качиньський: за нього проголосували 50,41% виборців. Коморовського, який до цього часу зберігав лідерство, підтримували 49,59 відсотка електорату.

Дані exit-polls демонстрували несуттєву різницю між конкурентами, яка складала, за різними даними, 2-6 відсотків.

Коморовський на святковому вечорі зі своїми прихильниками заявив, що за результатами голосування «перемогла польська демократія». Він закликав подолати усі «розколи у суспільстві» і «будувати єдину Польщу на основі національної згоди, а не конфліктів».

У свою чергу, Качиньський привітав суперника із перемогою. Він висловив надію, що його партія візьме реванш - «переможе на майбутніх парламентських виборах і виборах до місцевих рад».

У зв'язку з цим Качиньський заявив про необхідність «мобілізації партії». При цьому він упевнений, що «завдяки діяльності» його брата Леха, «у Польщі з'явилася нова якість політичного життя».

Другий тур дострокових виборів президента Польщі відбувся минулої неділі. По всій країні працювали понад 25 тисяч виборчих дільниць. У першому турі виборів брали участь 10 кандидатів.

10 квітня в авіакатастрофі під Смоленськом загинув президент Польщі Лех Качиньський, після чого, відповідно до конституції країни, повноваження голови держави автоматично перейшли до спікера нижньої палати парламенту Броніслава Коморовського.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі