Верховний суд Польщі визнав вибори президента легітимними

Поділитися
Верховний Суд Польщі визнав президентські вибори, що відбулися в республіці у кінці червня - початку липня, легітимними. Таке рішення було оголошено сьогодні на засіданні найвищої судової установи держави.
Верховний Суд Польщі визнав президентські вибори, що відбулися в республіці у кінці червня - початку липня, легітимними. Таке рішення було оголошено сьогодні на засіданні найвищої судової установи держави. Як повідомили представники президії суду, за місяць до суду надійшло 378 протестів, пов'язаних із дотриманням виборчого законодавства під час проведення голосування, що на 300 заяв більше, ніж у 2005 році. Більшість заяв надійшло у зв'язку з проведенням голосування під час руйнівної повені, що обрушилась на територію республіки на початку літа. За словами учасників засідання, тільки «16 з усіх протестів були визнані обгрунтованими, але заявлені у них порушення не вплинули на вибір президента, тому що різниця між двома кандидатами склала більше 1 мільйона голосів». Нагадаємо, 5 липня державна виборча комісія Польщі за підсумками фінального підрахунку бюлетенів оголосила, що Броніслав Коморовський набрав на минулих виборах 53,01% голосів. При цьому за конкурента Коморовського лідера консервативної партії «Право і справедливість» Ярослава Качиньського проголосували 46,99% виборців. Як відзначають спостерігачі, поляки проголосували за обіцяну Коморовським політичну стабільність і не підтримали Качиньського, який, за його словами, мав намір «продовжити справу брата» - колишнього президента Польщі Леха Качиньського, який загинув 10 квітня в авіакатастрофі під Смоленськом.

За матеріалами Росбалта

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі