Верховна Рада перенесла розгляд Бюджетного кодексу

Поділитися
Верховна Рада перенесла остаточне затвердження змін до Бюджетного кодексу на четвер. За відповідне рішення проголосували 257 депутатів із 285 присутніх у залі. Проти проголосував один депутат, 26 - не голосували.

Верховна Рада перенесла остаточне затвердження змін до Бюджетного кодексу на четвер. За відповідне рішення проголосували 257 депутатів із 285 присутніх у залі. Проти проголосував один депутат, 26 - не голосували.

Парламентарії розглянули всі запропоновані 671 поправку, відхиливши більшість із них, повідомляє кореспондент «Української правди».

Спікер Володимир Литвин мотивував перенесення розгляду проекту тим, що «необхідно, щоб профільний комітет і Головне науково-експертне управління уважно проаналізували, що ми маємо у результаті розгляду».

Нагадаємо, 17 червня Рада підтрималау першому читанні нову редакцію Бюджетного кодексу, написаного Кабміном.

Даний документ визначає процедури розгляду і прийняття закону про державний бюджет, а саме: замість існуючих трьох визначені два читання, а також збільшено термін його доопрацювання до другого читання.

Законопроектом передбачено децентралізацію управління державними фінансами, зокрема, передачу 8 загальнодержавних податкових норм до місцевого рівня і право розпорядження на місцях 25% від зібраного податку на прибуток.

Також конкретизовано умови та особливості здійснення операцій із державним та місцевим боргом, залучення державних і місцевих позик, визначено перелік джерел фінансування дефіциту бюджету.

Опозиційний результат

Сьогодні близько 20:00 за київським часом майже вся фракція Блоку Юлії Тимошенко облишила сесійну залу Верховної Ради.

Як повідомили у фракції БЮТ, народні депутати не вбачають необхідності бути у сесійній залі, оскільки парламент не прийняв жодної опозиційної поправки до проекту закону «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України».

До моменту, коли було розглянуто вже більше 500 поправок, від фракції БЮТ залишилися віце-спікер Микола Томенко, народний депутат Валерій Сушкевич, який наполягав на ухваленні своїх поправок, а також «бютівці», які входять до складу коаліції.

Із фракції НУ-НС у залі залишилося вісім нардепів, у тому числі Юрій Костенко, Юрій Кармазін, Ксенія Ляпіна, Олександр Чорноволенко.

За матеріалами: Українська правда, Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі