Вченим вдалося запустити регенерацію нервових клітин у спинному мозку

Поділитися
Американським вченим вперше на практиці вдалося досягти росту нервових закінчень у спинному мозку після того, як останній був пошкоджений у результаті нещасного випадку. За рахунок маніпулювання спеціальними ферментами, що беруть участь у процесі клітинного росту, дослідники змогли відновити спинномозкові нервові закінчення у мишей.
Американським вченим вперше на практиці вдалося досягти росту нервових закінчень у спинному мозку після того, як останній був пошкоджений у результаті нещасного випадку. За рахунок маніпулювання спеціальними ферментами, що беруть участь у процесі клітинного росту, дослідники змогли відновити спинномозкові нервові закінчення у мишей.Група вчених із Гарвардської медичної школи і Каліфорнійського університету в Ірвайні стверджує, їм за рахунок генних маніпуляцій вдалося відновити ріст клітин у спинному мозку .. Автор дослідження Освальд Стюард розповідає, що досі не існувало надійного способу регенерації клітин спинному мозку. "Параліч і втрата функцій спинного мозку були невиліковні, але наше дослідження відкриває шлях до потенційної терапії та регенерації нових нервових зв'язків після пошкодження спинного мозку", - говорить він. В останньому дослідженні медики спробували повернути умови, які дозволяють відновити зростання клітин в молодих організмах. Це вдалося зробити, відключивши ген PTEN в організмі мишей. У звичайних умовах цей ген блокує ріст нових нервових закінчень. При цьому Освальд Стюард визнає, що поки успіху вдалося домогтися лише на лабораторних тваринах, і лише на молодих особинах. Тепер дослідники мають намір провести аналогічні роботи на прикладі організму людини. "Можливість відновлення нервових клітин присутня в організмі немовлят, але вона знакає з віком. Це означає, що після пошкодження або хвороби спинномозкові клітини, що звуться аксонами, не можуть регенеруватись", - стверджують дослідники.

За матеріалами CyberSecurity

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі