Вчені відкрили більше тисячі нових видів морських тварин

Поділитися
Міжнародна команда вчених у ході тривалого дослідження виявила близько 1,2 тисяч нових видів морських тварин у водах світового океану. Результати їхньої роботи були опубліковані в американському журналі PLoS ONE.
Міжнародна команда вчених у ході тривалого дослідження виявила близько 1,2 тисяч нових видів морських тварин у водах світового океану. Результати їхньої роботи були опубліковані в американському журналі PLoS ONE.Відкриття були здійснені під час міжнародного проекту «Перепис морського життя», який стартував у 2000 році і тривав десять років. За цей час вченим вдалося відкрити понад 1,2 тисяч нових видів морських тварин у 25 найважливіших зонах світового океану, де проводилися роботи. Окрім того, дослідники з'ясували, що австралійські та японські океанічні води несуть у собі найбільше біологічне різноманіття серед 25 досліджених регіонів. Тут мешкає близько 33 тисяч різних видів морських організмів. Далі йдуть Китай і Середземномор'я, а замикає п'ятірку Мексиканська затока. У середньому в кожному із 25 досліджених регіонів налічується більше 10 тисяч різних видів. На думку авторів дослідження, не дивлячись на 10 років вивчення підводного світу, яке проводили 360 вчених, багато видів все ще не потрапляли на очі людині. «Розрізнена досі інформація у даний час проаналізована і подана у збірнику документів у журналі з відкритим доступом», - розповіла доктор Патрісія Мілославіч, старший науковий співробітник проекту «Перепис морського життя». При цьому вона назвала проведені роботи «наведенням порядку в хаосі».

За матеріалами: CNN

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі