Вчені: Спосіб життя сучасних мешканок Західної Європи призводить до раку грудей

Поділитися
За інформацією Всесвітнього фонду онкологічних досліджень, «західний спосіб життя» веде до зростання захворюваності на рак молочної залози. Як мінімум чотирьом з десяти випадків цього захворювання у мешканок Західної Європи можна було б запобігти за допомогою банальних фізичних вправ і відмови від алкоголю, впевнені вчені.
За інформацією Всесвітнього фонду онкологічних досліджень, «західний спосіб життя» веде до зростання захворюваності на рак молочної залози. Як мінімум чотирьом з десяти випадків цього захворювання у мешканок Західної Європи можна було б запобігти за допомогою банальних фізичних вправ і відмови від алкоголю, впевнені вчені. Для наочності фахівці порівняли показники Великобританії та Східної Африки: у 2008 році в Об'єднаному Королівстві рак грудей був виявлений у 87,9 із 100 тисяч жінок, а в Кенії, Танзанії та Уганді - у 19,3. В інших європейських країнах статистика ще страшніша: 109,4 на 100 тисяч в Бельгії (найвищий показник у світі), 99 на 100 тисяч у Франції. У Малаві ж - 12,1, а в Мозамбіку - 13,1. У Південній Африці загальні показники поширення раку грудей вдвічі нижчі за європейські, у Східній Азії - втричі. Жінки за межами Європи не тільки п'ють менше алкоголю і рідше страждають надмірною вагою, але і частіше годують грудьми, що теж зменшує ризик захворювання, впевнені медики. При цьому більша кількість випадків раку молочної залози в цих країнах не реєструється, але фахівці впевнені, що це не пояснює настільки велику статистичну різницю.

За матеріалами Компьюленты

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі