В українській армії частішають випадки «дідівщини»

Поділитися
У багатьох областях України стало зростати число виявлених нестатутних відносин в армії. Про це заявив військовий прокурор Центрального регіону Микола Голомша, приїхавши з перевіркою на збірний пункт столичного військомату.
У багатьох областях України стало зростати число виявлених нестатутних відносин в армії. Про це заявив військовий прокурор Центрального регіону Микола Голомша, приїхавши з перевіркою на збірний пункт столичного військомату."З початку року таких злочинів було виявлено близько 140, а це на 20% більше, ніж у минулому році", - сказав Голомша, слова якого цитує газета "Сегодня". За словами Голомші, прокурори гарнізонів направлені виступати з лекціями, щоб запобігти подібним випадкам і роз'яснити солдатам, яке покарання чекає винних. "Ще недавно військові командири рапортували про те, що дідівщину в їхніх частинах практично викорінили і причиною цьому називали жорстку дисципліну і те, що за рік служби солдати не встигають вступити в нестатутні відносини", - говориться в статті. Військовий експерт Сергій Згурець вважає, що всьому виною те, що в армію зараз ідуть багато вихідців з неблагополучних сімей з низьким рівнем культури та освіти. "Побічно це підтверджують і командири частин, які розповіли нам, що далеко не всі солдати знають таблицю множення і можуть показати Африку на карті", - відзначає видання. "У Міноборони - інша версія. Мовляв, все через те, що командирів віднедавна перестали карати, якщо ті самі виявили факти "неуставухи". Ось ті й стараються", - говориться в публікації.

За матеріалами «Сегодня»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі