В Україні не буде державних друкованих ЗМІ

Поділитися
Через сім років в Україні не повинно залишитися державних і комунальних друкованих засобів масової інформації. Про це повідомив на прес-конференції у понеділок, 18 жовтня, голова Держкомтелерадіо Юрій Плаксюк.
Через сім років в Україні не повинно залишитися державних і комунальних друкованих засобів масової інформації. Про це повідомив на прес-конференції у понеділок, 18 жовтня, голова Держкомтелерадіо Юрій Плаксюк.Він зазначив, що 12 жовтня Кабінет міністрів України розглянув та ухвалив законопроект «Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», в якому прописано механізм реформування друкованих засобів масової інформації, заснованих органами державної влади, іншими державними органами, а також органами місцевого управління. Він повідомив, що реформування державних друкованих ЗМІ планується провести в два етапи - перший у перебігу трьох років з дня набрання чинності закону, другий - протягом наступних чотирьох років. «Реалізація закону забезпечить створення економічно незалежних друкованих засобів масової інформації та належних умов їхньої діяльності», - підкреслив голова Держкомтелерадіо. Він додав, що по закінченню семи років після набрання чинності закону державні та комунальні засоби масової інформації припиняють існування в попередньому статусі, після чого залишається лише обмежена кількість офіційних друкованих видань. «Таким чином, зводиться до мінімуму вплив органів влади на редакційну політику шляхом використання фінансових важелів. Будуть створені рівні умови діяльності друкованих ЗМІ, незалежно від форм власності», - упевнений Плаксюк. За його словами, законопроект передбачає захист інтересів членів трудових колективів реформованих ЗМІ та редакцій і встановлює додаткові гарантії їхньої незалежної діяльності. «Трудовому колективу редакції надається право самостійно визначити механізм реформування. Підприємству, створеному трудовим колективом редакції, безкоштовно передається у власність майно, яке було на балансі цієї редакції станом на 31 грудня 2009 року. Окрім того, приміщення таким підприємствам будуть надаватися в оренду на пільгових умовах - за мінімальними тарифами, як для державних установ», - пояснив Плаксюк.

За матеріалами ЛIГАБiзнесIнформ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі