В одному з найбільш густонаселених районів планети почалося виверження вулкана: тисячі людей евакуйовані

Поділитися
В одному з найбільш густонаселених районів планети - в індонезійській провінції Центральна Ява - почалося виверження вулкана Мерапі. Як повідомляють місцеві ЗМІ, у понеділок, 25 жовтня, з цього району почалася масова евакуація людей.
В одному з найбільш густонаселених районів планети - в індонезійській провінції Центральна Ява - почалося виверження вулкана Мерапі. Як повідомляють місцеві ЗМІ, у понеділок, 25 жовтня, з цього району почалася масова евакуація людей.Очікується, що протягом дня будуть перевезені близько 40 тисяч осіб. Вулкан почав викидати невеликі обсяги лави в кінці минулого тижня. Між тим, глава індонезійського центру вулканології заявив, що цього разу може статися таке саме руйнівне виверження вулкана, як у 1930 році, коли були стерті з лиця землі 13 сіл і загинули 1 400 осіб. Останнє виверження Мерапі відбулося у 2006 році після землетрусу в місті Джокьякарта. Тоді загинули дві людини. Мерапі є одним з найактивніших вулканів Індонезії - країни, що займає перше місце в світі за їх кількістю. Він розташований в безпосередній близькості від одного з найважливіших міст Яви - Джокьякарти. Мерапі є не тільки одним з найактивніших, але і входить до числа найбільш небезпечних вулканів Індонезії: вже у 1994 році пірокластичні хмари забрали життя майже 70 людей.

За матеріалами: CNN, Эхо Москвы

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі