В Одесі завершилися навчання "Сі Бриз - 2010"

Поділитися
В Одесі завершилися щорічні багатонаціональні військово-морські навчання "Сі Бриз - 2010", які проходили в українській частині Чорного моря з 12 липня.
В Одесі завершилися щорічні багатонаціональні військово-морські навчання "Сі Бриз - 2010", які проходили в українській частині Чорного моря з 12 липня. Як повідомив командувач Військово-морськими силами Збройних сил України віце-адмірал Віктор Максимов у маневрах були задіяні 25 бойових кораблів і катерів, 13 одиниць авіаційної техніки та близько 2,5 тисяч військовослужбовців із Австрії, Азербайджану, Бельгії, Данії, Грузії, Німеччини, Греції , Молдови, Швеції, Туреччини, України та США. Під час навчань військові відпрацьовували взаємодію силових і правоохоронних органів різних країн щодо протидії тероризму, піратству, незаконному поширенню зброї масового знищення, проведенню пошуково-рятувальних операцій і контролю за судноплавством. За час навчань судна пройшли більше 8 тис. морських миль і виконали 180 вправ. Великий десантний корабель "Костянтин Ольшанський" і середній "Кіровоград" десантували 16 "БТР-80". Водолази, у складі трьох водолазних груп з України, Данії і США, провели під водою 232 години, з яких 19 годин - вночі. Авіаційна техніка виконала 34 польоти і провели у повітрі 70 годин. Учасники навчань здійснили під час них 429 стрибків з парашутом. Однією з головних операцій навчань стала операція зі звільнення захопленого піратами судна та висадки повітряного і морського десанту для ліквідації піратської бази на березі. У період із 24 по 28 липня пройде етап згортання сил, у ході якого вся військова техніка відбуде до місця постійної дислокації. Нагадаємо, 9 липня після «антинатовського» мітингу за вимогою скасування навчань «Сі Бриз», на Майдані Незалежності у центрі Києва були затримані голова Прогресивної соціалістичної партії України Наталія Вітренко та її заступник Володимир Марченко. Незабаром після затримання протестантів відпустили. Щорічні морські навчання країн чорноморського регіону проводяться в Україні з 1997 року, з метою підготовки та підвищення бойової готовності ВМС України на двосторонній основі (Україна - США), але відкриті для інших країн. Тим не менше, у 2009 році такі навчання не проводилися. 24 квітня 2009 у Верховній Раді було зареєстровано внесений президентом України Віктором Ющенком законопроект про допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2009 році для участі в 11 багатонаціональних військових навчаннях. Однак тоді Верховна Рада не підтримала вищезгаданий закон, а потім кілька разів відмовлялася повернутися до його розгляду. За це рішення проголосували 394 народних депутата із 433 зареєстрованих. Загалом за період із 1997 року було проведено сім навчань серії «Сі Бриз» -у 1997, 1998, 1999, 2001, 2002, 2007 і 2008 роках.

За матеріалами: сайт Міністерства оборони

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі