В Італії заарештовано 300 мафіозі

Поділитися
В Італії у ході поліцейської спецоперації вранці 13 липня затримано 300 мафіозі зі злочинного угруповання «Ндрангета», повідомляє телеканал Sky TG24.
В Італії у ході поліцейської спецоперації вранці 13 липня затримано 300 мафіозі зі злочинного угруповання «Ндрангета», повідомляє телеканал Sky TG24.За словами поліції, операція стала «найбільшою за останні роки». У ній було задіяно більше 3 тисяч співробітників правоохоронних органів. Арешти проводилися по всій країні, більша частина затримань пройшла у Калабрії і в північних регіонах Італії. Клан «Ндрангета» вважається одним із найбагатших в Італії і в основному діє у південному регіоні країни Калабрія. Злочинне угруповання було створене у кінці XIX століття і аж до 1975 року його операції не виходили за межі Калабрії. Останніми десятиріччями «Ндрангета» приймала активну участь у викраданнях на півночі країни, була пов'язана з торгівлею колумбійським кокаїном. На рахунку «Ндрангети» також вбивства декількох політичних діячів Італії. Серед них - віце-президент Калабрії Франческо Фортуна, застрелений у 2005 році. На початку 2010 року в Калабрії мафіозі підірвали бомбу у приміщенні суду. В результаті інциденту ніхто не постраждав. Нагадаємо, що наприкінці минулого року голова італійського уряду Сільвіо Берлусконі оголосив війну злочинним угрупованням країни. Він пообіцяв, що знищить мафію до 2013 року. Так, у квітні нинішнього року, у результаті операції проти неаполітанського мафіозного клану «Каморра» італійська поліція конфіскувала майно на суму 700 млн євро (932 млн доларів). У результаті чого вплив злочинного клану на місцеву економіку було ліквідовано. У 2009 році італійські органи правопорядку позбавили мафіозні клани країни - сицилійську «Козу Ностру», неаполітанську «Каморру» і калабрійську «Ндрангету» - майна на суму 135 млн євро. Міністр внутрішніх справ Італії Роберто Мароні заявив, що «мова може йти і про 10 млрд євро».

За матеріалами: Sky TG24, Лента.Ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі