В Індонезії число жертв стихійних лих досягло 400 осіб

Поділитися
Число загиблих в результаті цунамі і виверження вулкана в Індонезії досягло 400 осіб. Про це у п'ятницю, 29 жовтня, повідомляє агентство Associated Press.

Число загиблих в результаті цунамі і виверження вулкана в Індонезії досягло 400 осіб. Про це у п'ятницю, 29 жовтня, повідомляє агентство Associated Press.

Найбільш руйнівним стало спровоковане землетрусом цунамі, яке обрушилося на узбережжя Західної Суматри. У результаті цунамі загинули, згідно з останніми відомостями, 370 людей. Магнітуда землетрусу склала 7,7, він стався 25 жовтня.

Менше ніж через добу після землетрусу на острові Ява сталося виверження вулкана Мерапі. Згідно з новими відомостями, загинули 33 людини. Незадовго до виверження була оголошена масова евакуація. 28 жовтня вулкан знову почав вивергатися, відзначає агентство, проте повідомлень про постраждалих у результаті нової хвилі активності Мерапі не надходило.

Варто відзначити, що, незважаючи на збіги за часом, землетрус і виверження вулкана виявилися не пов'язаними між собою.

На тлі наслідків землетрусу в Індонезії висловлювалися побоювання, що система сповіщення про цунамі, встановлена після катастрофи 2004 року, не спрацювала. Зокрема, джерела у держорганах стверджували, що система вийшла з ладу близько місяця тому внаслідок поганого обслуговування. У компанії Tsunami Early Warning Project, яка обслуговує систему сповіщення, заявили, що ці відомості не відповідають дійсності, і пояснили, що причиною жертв стала близькість епіцентру землетрусу до берегів Індонезії і, як наслідок, нестача часу для вжиття екстрених заходів.

Нагадаємо, землетрус магнітудою 7,5 бали, що стався 25 жовтня поблизу узбережжя острова Суматра, і наступна хвиля цунамі практично повністю зруйнували прибережне селище Бету Монга, а також курорт на острові Північний Пагай.

У той же час, у вівторок, 26 жовтня, на індонезійському острові Ява почалося виверження вулкана Мерапі. Близько 20 осіб доставлено до лікарні з опіками від гарячого вулканічного попелу.

За даними вулканологів, виверження почалося незадовго до настання темряви.

Раніше повідомлялося, що влада Індонезії розпорядилася евакуювати з небезпечних районів поблизу вулкана 19 тисяч осіб. Проте район лиха залишили в основному діти і літні люди, у той час як багато дорослих залишилися вдома.

За матеріалами Lenta.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі