В Індії побоюються міжрелігійних зіткнень

Поділитися
Уряд Індії направив усім штатам директиву стосовно приведення у підвищену готовність сил безпеки для запобігання можливим зіткненням між індуїстами та мусульманами.
Уряд Індії направив усім штатам директиву стосовно приведення у підвищену готовність сил безпеки для запобігання можливим зіткненням між індуїстами та мусульманами.Як пише The Hindu, влада побоюється, що заворушення можуть спалахнути у зв'язку з винесенням 24 вересня судом міста Аллахабад вердикту за позовом мусульманської громади. Даний позов стосується справи про руйнування індуїстами мечеті у місті Айодхья у 1992 році. Тоді під час зіткнень між індуїстами та мусульманами загинули близько 200 осіб. У підвищену готовність сили правопорядку будуть приведені у 32 районах Індії, перш за все, у найбільш густонаселеному штаті Індії Уттар-Прадеш, де влада прогнозує "особливо різку реакцію на рішення суду". При цьому ситуація в індійській частині Кашміру залишається напруженою вже кілька місяців. Тільки цього літа загинули більше 90 осіб. Штат Кашмір, населений переважно мусульманами, бореться за незалежність від Індії. 12 вересня у столиці індійського Кашміру Шрінагарі та інших великих містах у Кашмірській долині сили безпеки ввели комендантську годину на невизначений час.

За матеріалами Росбалта

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі