В Австралії Харбор-Брідж перетворили на галявину

Поділитися
Близько 6 тисяч осіб прийшло в неділю, 10 жовтня, на сіднейський міст Харбор-Брідж, щоб провести там нічний пікнік і зустріти світанок. Для цієї мети міст перекрили від автомобілістів. Про це повідомляють місцеві ЗМІ.
Близько 6 тисяч осіб прийшло в неділю, 10 жовтня, на сіднейський міст Харбор-Брідж, щоб провести там нічний пікнік і зустріти світанок. З цією метою міст перекрили від автомобілістів. Про це повідомляють місцеві ЗМІ. Організатори заходу опівночі перетворили споруду на своєрідну галявину - призначені для руху автотранспорту смуги було ретельно застелено спеціальним покриттям, що нагадує соковиту зелену траву. Своєрідний пікнік підтримали тисячі жителів Сіднея, які прийшли туди цілими сім'ями, великими компаніями друзів і колег. Гості принесли з собою кольорові пледи й складані стільці, розпакували кошики для пікніка та сумки з провіантом, відкрили термоси й навіть відкоркували пляшки з шампанським. Трохи завадила повноцінному відпочинку погода - пішов дощ. Не зважаючи на завбачливо прихоплені парасольки й плащі, програму масового сніданку було значно скорочено. Ранкову трапезу, влаштовану на мосту, а також біля будівлі Сіднейської опери, як і раніше, вважають єдиним у світі гігантським пікніком. Ця подія ввійшла в рамки фестивалю інтернаціональної кухні, який є найдовшим заходом, що продовжується цілий місяць. У цей період усім гостям і жителям міста надано унікальну можливість отримати задоволення, занурившись у світ мистецтва, розваг і кулінарії. Сіднейський міст Харбор-брідж був введений в експлуатацію в 1932 році. Зведення однопролітного аркового мосту тоді стало справжнім тріумфом інженерної думки. У його будівництві брало участь понад півтори тисячі робітників, яким довелося «днювати й ночувати» на об'єкті довгих вісім років. У наші дні Харбор-Брідж є не лише інженерною конструкцією, по якій щодня проїжджає понад 150 тисяч транспортних засобів. Водночас це й справжній музей з найбільш вражаючим оглядовим майданчиком у світі, розташованим на висоті 134 метри над водною гладінню, з якого відкривається краєвид на Сіднейську оперу, телевежу, зоопарк Таронга.

За матеріалами Сегодня

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі