В Австралії через повінь почалася евакуація населення

Поділитися
Близько тисячі людей евакуйовано в штаті Квінсленд на північному сході Австралії через повінь, викликану проливними дощами.
Близько тисячі людей евакуйовано в штаті Квінсленд на північному сході Австралії через повінь, викликану проливними дощами.Повністю евакуйовано населення містечка Теодор, що становить 300 людей. Там затоплені всі будівлі, окрім поліцейської дільниці. Це місто і два інших оголошені зоною лиха. В евакуації беруть участь військові вертольоти Black Hawk. Рівень води в річці Досон у районі міста Тарум досяг 10,28 метра, на один метр перевищивши рекорд, встановлений у 1956 році. У столиці штату, місті Брісбен, зима стала найбільш дощовою за останні 150 років. Збиток від стихії оцінюється у мільярд доларів США. Зокрема, постраждав урожай соняшників і бавовняні поля. Повінь зачепила і населені пункти у штаті Новий Південний Уельс. Там також проводилася евакуація, проте 175 осіб, які провели ніч в евакуаційному центрі, змогли повернутися додому. Ще 800 людей зможуть повернутися не раніше, ніж через добу. Навесні 2009 року східне узбережжя Австралії вже оголошувалося зоною лиха. Тоді у місті Лісмор в Новому Південному Уельсі були евакуйовані близько п'яти тисяч жителів.

За матеріалами Lenta.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі