Україна попросила ООН допомогти з евакуацією громадян з Лівії

Поділитися
Україна просить Організацію Об'єднаних Націй сприяти безпечній евакуації громадян України, які перебувають на території Лівії. Про це повідомили в центрі новин ООН.

Постійний представник України при ООН Юрій Сергєєв звернувся до генсека організації Пан Гі Муна з проханням допомогти встановити контакти з багатонаціональними силами в регіоні з метою гарантування безпечної евакуації людей.

Він також повідомив про те, що для евакуації українців направлено десантний корабель "Костянтин Ольшанський", який буде знаходитися в лівійських територіальних водах та морських портах у період з 27 березня до 19 квітня.
На борту корабля знаходяться 107 осіб екіпажу, дві зенітні артилерійські установки і два ракетних комплекси.
Раніше Міністерство закордонних справ закликало громадян України, які перебувають у Лівії, скористатися можливістю евакуації з країни на десантному кораблі.
Станом на 14 березня з Лівії евакуйовано 434 громадян України. Пізніше до посольства України в Лівії звернулося близько 20 громадян України, які висловили попереднє бажання повернутися на батьківщину.
З 15 лютого в Лівії проходили масові акції протесту з вимогою відсторонення від влади лідера Лівії Муаммара Каддафі, які переросли в громадянську війну.
За матеріалами:Радіо "Свобода"
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі