У російському дитячому таборі відбулася масова бійка за участю чеченських підлітків

Поділитися
У дитячому оздоровчому таборі "Дон" в Туапсинському районі Краснодарського краю відбулася масова бійка, у якій брали участь співробітники табірної адміністрації та підлітки з Чечні. Як повідомив начальник прес-служби ГУВС в регіоні Ігор Желябін, постраждали дев'ять осіб.
У дитячому оздоровчому таборі "Дон" в Туапсинському районі Краснодарського краю відбулася масова бійка, у якій брали участь співробітники табірної адміністрації та підлітки з Чечні. Як повідомив начальник прес-служби ГУВС в регіоні Ігор Желябін, постраждали дев'ять осіб.За словами Желябіна, між підлітками з Чеченської республіки і заступником директора табору "стався побутовий конфлікт". "Заступнику директора табору не сподобалося, як підлітки намагалися познайомитися з дівчиною, він попросив їх залишити спальний корпус, зробив їм зауваження, після чого вони побили його", - заявив начальник прес-служби. За його словами, після цього інциденту в таборі відбулася бійка. Кількість її учасників Желябін не назвав. "Міліція, що прибула за викликом, запобігла масовій бійці, постраждали дев'ять осіб", - сказав Желябін. Він уточнив, що потерпілих було госпіталізовано, проте зараз вже виписано з лікарні. Міліція порушила кримінальну справу за частиною 2 статті 213 КК (хуліганство), максимальне покарання за якої - до п'яти років позбавлення волі. У свою чергу уповноважений з прав людини у Чечні Нурді Нухажієв заявив, що били саме чеченських підлітків. "За нашими даними, натовп місцевих жителів у ніч на 25 липня влаштував побиття чеченських дітей, у результаті семеро підлітків і тренери юнацької збірної Чечні, у тому числі і 60-річний тренер групи Руслан Гіназов, що відпочивали у таборі, у важкому стані госпіталізовані до лікарні Туапсе", - заявив омбудсмен. Він стверджує, що призвідником був заступник директора табору. За даними Нухажіева, у таборі "Дон" відпочиває близько трьохсот дітей з Чечні у віці від 7 до 14 років. "Ми скерували до табору комісію у складі співробітників апарату уповноваженого, Міносвіти і Мінпраці республіки для з'ясування обставин події та організації заходів з відрядження дітей додому", - сказав Нухажієв. Він також повідомив, що скерував звернення з приводу події генпрокурору. Президент Чечні Рамзан Кадиров заявив, що стурбований "фактами побиття відпочиваючих на Чорному морі дітей". "Я отримав інформацію, що школярі з Чечні побиті в Туапсе. Семеро підлітків з черепно-мозковими травмами та переломами кінцівок доставлені до лікарні", - заявив Кадиров. "Аналіз інформації, що надходить з місця події дає нам підстави вважати, що масовому побиттю дітей прямо або опосередковано потурали посадові особи даної установи", - підкреслив він. "Вихователі повідомляють, що заступник директора табору якийсь Борис Усольцев, будучи в нетверезому стані, вчинив із трьома підлітками бійку. За їхніми словами, він здійснював націоналістичні висловлювання. Через деякий час директор табору, що є рідним батьком Усольцева, привів велику юрбу місцевих молодиків, які вчинили погром. Діти отримали важкі травми. Більшість дітей вдалося врятувати завдяки рішучим діям вихователів з Ростова, Омська і Чуваші, які ховали їх серед своїх вихованців. У даний час в Туапсе скеровано автобуси для дострокового вивозу дітей", - зазначив Кадиров.

За матеріалами Граней.ру

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі