У РФ посилюють контроль над дотриманням авторських прав

Поділитися
У Росії створюється єдина база, в якій будуть зібрані дані про всі фільми і сеанси, що проходять в кінотеатрах на всій території країни. Постанову "Про функціонування єдиної федеральної автоматизованої інформаційної системи відомостей про показ фільмів у кінозалах" підписав прем'єр-міністр Володимир Путін.
У Росії створюється єдина база, в якій будуть зібрані дані про всі фільми і сеанси, що проходять в кінотеатрах на всій території країни. Постанову "Про функціонування єдиної федеральної автоматизованої інформаційної системи відомостей про показ фільмів у кінозалах" підписав прем'єр-міністр Володимир Путін.Як випливає з додатку до постанови, "демонстратори фільмів" повинні будуть зареєструватися в єдиній інформаційній системі, надавши всю необхідну інформацію про свою організацію, включаючи державний реєстраційний номер та ІПН. Надалі адміністрація зареєстрованого кінотеатру зобов'язана буде надавати інформацію про кожний проданий квиток на кожен сеанс, включаючи назву фільму, номер його прокатного посвідчення, дату і час початку сеансу, номер ряду і місця, ціну квитка. При цьому дані мають оновлюватися не рідше, ніж раз на годину з моменту початку продажу квитків. У документі вказується також, що "демонстратор фільмів зобов'язаний використовувати програмно-апаратні засоби (включаючи систему автоматизованого продажу квитків) з ліцензійним програмним забезпеченням". Вся зібрана в базі інформація повинна надаватися Міністерству культури, а також наглядовим органам, що стежать за дотриманням закону про авторські та суміжні права. Окрім того, дані з бази повинні бути загальнодоступними на спеціально створеному для цього сайті в Інтернеті. Коли єдина система почне діяти, в постанові не вказано. У додатку до документа зазначається лише, що до 1 січня 2015 року нові правила не торкнуться кінотеатрів, які розташовані у населених пунктах з чисельністю населення менше 100 тисяч осіб. Про плани щодо створення єдиної системи обліку всіх проданих квитків на кіносеанси Мінкультури заявляло ще у 2008 році. Тоді були підготовлені відповідні поправки до закону "Про державну підтримку кінематографії РФ". Держдума прийняла законопроект про введення "єдиного електронного квитка" у грудні 2009 року. Тим не менше, введення нової системи було відкладено.

За матеріалами Граней.ру

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі