У результаті зсувів у Китаї загинули 96 людей, шукають зниклих

Поділитися
У результаті сильних зсувів у провінції Ганьсу на північному заході Китаю загинули щонайменше 96 осіб, близько 2 тис. зникли без вісті.

У результаті сильних зсувів у провінції Ганьсу  на північному заході Китаю загинули щонайменше 96 осіб, близько 2 тис. зникли без вісті.

Увечері в суботу, 7 серпня, у повіті Чжоуцюй пройшли сильні зливи, що спричинили схід зсувів. У ніч на неділю на ділянці річки Байлунцзян у міському районі через селевий потік утворилося так зване бар'єрне озеро, ширина якого, вже перевищила 400 метрів. На даний час розробляється конкретний варіант підриву бар'єрного озера. Більше 19 тис. жителів у нижній течії річки були в терміновому порядку евакуйовані.

Одне з місцевих сіл більш ніж на 300 будинків виявилося затопленим у результаті сходу  зсувів. У цьому селі вдалося врятувати 680 осіб, що опинилися в полоні стихії. Інтенсивна операція з пошуку зниклих без вісти жителів продовжується.

На місце події прибули більше 700 співробітників озброєної поліції для боротьби з наслідками трагедії. Міністерство громадської безпеки КНР оперативно здійснило механізм швидкого реагування на ЧС і терміново перекидає в зону лиха близько тисячі поліцейських.

У район лиха з Пекіна виїхав прем'єр держради КНР Вень Цзябао на чолі робочої групи держради.

За матеріалами агентства «Сіньхуа»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі