У результаті серії вибухів в Ірані загинули десятки людей

Поділитися
У ніч на п'ятницю, 16 липня, біля шиїтської мечеті Джамія у місті Захедан, що на південному сході Ірану, прогриміла серія вибухів. У результаті теракту загинули 26 людей, ще близько 100 отримали поранення.

У ніч на п'ятницю, 16 липня, біля шиїтської мечеті Джамія у місті Захедан, що на південному сході Ірану, прогриміла серія вибухів. У результаті теракту загинули 26 людей, ще близько 100 отримали поранення.

За даними місцевої влади, біля стін мечеті прогриміли щонайменше два вибухи. Їх, імовірно, здійснили смертники.

Відповідальність за організацію вибухів на себе взяло сунітське озброєне угрупування «Джундуллах» («Воїни Аллаха»). Про це його представник повідомив дубайському телеканалу al-Arabiya.

За його словами, теракти у Захедані були здійснені у відповідь на страту у червні лідера «Джундуллах» Абдолмалека Рігі. Він був заарештований іранськими спецслужбами у кінці лютого.

Вибухи були спрямовані на військовослужбовців, що знаходилися поряд із мечеттю і належали до «Корпусу вартових ісламської революції» (КВІР) - елітного підрозділу збройних сил Ірану.

За словами представника «Джундуллах», вибухи здійснили Абдолбасет Рігі та Мохаммад Рігі - родичі страченого лідера угрупування. Окрім того, він заявив, що бойовики готують нові теракти.

Захедан, адміністративний центр провінції Сістан і Белуджістан, знаходиться біля кордону Ірану з Пакистаном та Афганістаном. Місто і раніше ставало мішенню для членів сунітського угрупування «Джундаллах».

Теракти в Ірані вже засудили у США. Американський держсекретар Гілларі Клінтон назвала вибухи страхітливими і підкреслила, що злочинці повинні бути покарані за цей злочин.

За матеріалами: al-Arabiya, Бі-бі-сі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі