У ПР пропонують цього тижня прийняти закони про судоустрій та всеукраїнський референдум

Поділитися
Голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов пропонує цього пленарного тижня (6-9 липня 2010 року) прийняти законопроект про судоустрій України і статус суддів, а також закон про всеукраїнський референдум.

Голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов пропонує цього пленарного тижня (6-9 липня 2010 року) прийняти законопроект про судоустрій України і статус суддів, а також закон про всеукраїнський референдум.

Про це він сказав під час погоджувальної ради керівників фракцій і комітетів у понеділок у Києві.

"З нашої точки зору, законопроект про судоустрій підготовлений для розгляду у другому читанні. Маємо попередній висновок Венеціанської комісії. Загалом він (висновок - ред.) позитивний, що дає нам і в цьому плані право розглядати у вівторок цей закон", - сказав Єфремов.

Раніше у статті для «Дзеркала тижня» суддя Верховного суду Тетяна Гошовська спростувала подібне твердження. «Незважаючи на постійні запевнення прихильників законопроекту, що у ньому повністю враховано позицію Венеціанської комісії, створення нового Вищого спеціалізованого суду суперечить попередньому висновку Венеціанської комісії», - впевнена суддя.

Єфремов також запропонував змінити порядок роботи у середу, і у другій половині дня провести вечірнє пленарне засідання (згідно із регламентом, у середу депутати працюють у пленарному режимі у першій половині дня, у другій працюють в комітетах - ред.).

"Якщо б ми могли змінити порядок роботи і працювати у середу у пленарному режимі, ми могли б поставити на розгляд законопроект про всеукраїнський референдум", - сказав Єфремов.

За словами керівника фракції Партії регіонів, профільний комітет працює досить активно і сьогодні вже підготує проект до другого читання.

За повідомленням кореспондента агентства "Інтерфакс-Україна", голова Верховної Ради Володимир Литвин стосовно підготовки законопроекту про всеукраїнський референдум до другого читання відзначив, що "він (законопроект - ред.) ще у роботі, третю частину поправок тільки розглянуто".

За словами Литвина, даний документ треба підготувати так, щоб "довести його не тільки із правової точки зору, але і з літературної".

В інтерв'ю «Дзеркалу тижня» міністр юстиції Олександр Лавринович не виключив можливості проведення референдуму щодо скасування політреформи паралельно із місцевими виборами 31 жовтня.

Раніше «ДТ» повідомляло, що законопроект «Про всеукраїнський референдум» дозволяє органам виконавчої влади маніпулювати Конституцією і законодавством. Перш за все, мова йде про внесення змін до редакції Конституції, прийнятої у 2004 році.

Зокрема, запропонований законопроект передбачає можливість зміни Конституції і законодавства за результатами всеукраїнського референдуму. При цьому результати народного волевиявлення на референдумі є обов'язковими. За нормами законопроекту, підсумки референдуму, проведеного за народною ініціативою, є остаточними, не вимагають затвердження або схвалення з боку будь-якого органу.

При цьому реальну можливість провести референдум має тільки виконавча влада, впевнені аналітики «ДТ», оскільки для організації референдуму ініціативна група упродовж 40 днів повинна зібрати не менше трьох мільйонів підписів не менш ніж у 2 / 3 областей і не менш ніж по 100 тисяч голосів у кожній.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі