У Новій Зеландії стався ще один потужний землетрус

Поділитися
© eastbook.eu
У Новій Зеландії у середу, 8 вересня, відбувся другий за кілька днів потужний землетрус. У результаті так чи інакше постраждали десятки будинків, однак жертв і постраждалих зафіксовано не було.
У Новій Зеландії у середу, 8 вересня, відбувся другий за кілька днів потужний землетрус. У результаті так чи інакше постраждали десятки будинків, однак жертв і постраждалих зафіксовано не було.Епіцентр нового землетрусу знаходився недалеко від міста Крайстчерч на Південному острові. Саме тут минулої суботи були зафіксовані потужні підземні поштовхи, що спричинили значні руйнування. Новий землетрус - його магнітуду оцінено у 5,1 - завдав пошкодження будівлям, призвів до перебоїв в енергопостачанні і змусив наляканих мешканців вибігати з будинків на вулицю. Після суботнього землетрусу Південний острів трясе регулярно, однак нинішній, що стався у середу, виявився найбільш потужним з усіх афтершоків (повторних поштовхів). Експерти пояснюють це тим, що його епіцентр знаходиться на відносно малій глибині. У Крайстчерчі досі діє надзвичайний стан, введений після суботнього землетрусу. У місті, зокрема, не працюють школи. Мер Крайстчерча Боб Паркер закликав населення до спокою і попросив не здійснювати поїздок без крайньої необхідності. Потужність цього поштовху, додав мер, буквально довела багатьох рятувальників до сліз. «Це був жахливий, жорстокий, різкий удар для міста, - сказав він в ефірі місцевої радіостанції. - Це був страшний момент. Нам щойно довелося евакуювати штаб нашої цивільної оборони. Люди плакали; пожежні машини пробиралися по центру міста; електрики немає; багато-хто, дуже, дуже наляканий». Нова Зеландія знаходиться у так званому «вогняному кільці» - зоні високої тектонічної активності. Землетруси відбуваються тут досить регулярно.

За матеріалами: Бі-бі-сі, CNN

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі