У Китаї почнеться саміт ООН, присвяченй проблемам клімату

Поділитися
© rabstol.ru
У Китаї починається саміт ООН, який присвячено проблемам клімату. У країну приїдуть представники різних країн для участі в останньому раунді переговорів, що мають підготувати грунт для фінального саміту в Мексиці, запланованого на кінець листопада. Про це в неділю, 3 жовтня, повідомили місцеві ЗМІ.
У Китаї починається саміт ООН, який присвячено проблемам клімату. У країну приїдуть представники різних країн для участі в останньому раунді переговорів, що мають підготувати грунт для фінального саміту в Мексиці, запланованого на кінець листопада. Про це в неділю, 3 жовтня, повідомили місцеві ЗМІ. На саміті в Канкуні будуть обговорювати останній варіант нової конвенції, яка має бути затверджена на зустрічі в Тіаньцзіні в Китаї. На порядок дений переговорів у Тіаньцзіне винесено дві теми - що робити із зобов'язаннями, прийнятими розвиненими країнами світу відповідно до Кіотського протоколу, після 2012 року, коли закінчиться його дія; підготовка проекту робочого тексту для Канкунского саміту. Минулого року на саміті в Копенгагені делегати з 193 країн  взяли до відома запропонований США та деякими іншими розвиненими країнами проект нової конвенції, яка має на меті обмеження підвищення глобальних температур до кінця сторіччя на 2 градуси за Цельсієм. Для багатьох природозахисників та екологів нездатність світової спільноти прийняти на себе юридичні зобов'язання з обмеження викидів в атмосферу стала величезним розчаруванням. Співробітник екологічної організації «Друзі Землі» Асад Рехман вважає, що й зараз ряд промислово розвинених країн створюють перешкоди на шляху до досягнення такої обов'язкової угоди. «Майбутнє Кіотського протоколу знаходиться під питанням через спроби США послабити вже узгоджені міжнародні заходи зі скорочення викидів парникових газів; зараз вже й Австралія з Японією намагаються представити на розгляд учасників переговорів якомога менше можливих зобов'язань, які вони готові прийняти на себе», - заявив він. Він закликав розвинені країни виконати зобов'язання, сформульовані в Кіотському протоколі, й «узгодити нові жорсткі параметри щодо скорочення викидів на, принаймні, 40% до 2020 року порівняно з 1990 року». На його думку, тільки дії подібних масштабів забезпечать саміту ООН у Канкуні можливість прийняти дієві заходи з питання глобального потепління.

За матеріалами Би-Би-Си

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі