У Киргизстані затримано брата скинутого президента Бакієва

Поділитися
У Джалал-Абаді на півдні Киргизстану у ніч на четвер, 22 липня, було затримано Ахмата Бакієва, рідного брата скинутого навесні президента країни Курманбека Бакієва.
У Джалал-Абаді на півдні Киргизстану у ніч на четвер, 22 липня, було затримано Ахмата Бакієва, рідного брата скинутого навесні президента країни Курманбека Бакієва. Про це повідомила місцева влада. Ахмат Бакієв перебував у розшуку за підозрою в причетності до організації масових заворушень у Джалал-Абадській області. Як відзначають ЗМІ, він фактично керував Джалал-Абадською областю до усунення від влади Карманбека Бакієва. Окрім Ахмата Бакієва раніше в розшук було також оголошено ще двох братів колишнього президента, Жаниша і Канибека, та його сина Максима. За інформацію про їхнє місцезнаходження оголошено винагороду. Кримінальні справи на родичів і членів оточення Курманбека Бакієва були порушені після усунення від влади президента. Жаниша Бакієва, як і самого екс-президента було звинувачено в тому, що за їхньою вказівкою був відкритий вогонь по заколотниках, які штурмували будівлю уряду під час перевороту. Максим Бакієв звинувачується у зловживаннях повноваженнями і фінансових махінаціях. Нагадаємо, уряд Бакієва було скинуто на початку квітня, влада перейшла до тимчасового уряду, який очолила колишній міністр закордонних справ країни Роза Отунбаєва. Зміна влади супроводжувалася зіткненнями проурядових загонів і демонстрантів, у результаті чого загинули сотні людей. У загибелі людей нова влада згодом звинуватила саме Бакієва і його прихильників. Але більш серйозні жертви були попереду. У червні, на півдні країни у результаті зіткнень між киргизами і етнічними узбеками загинули, за офіційними даними, 312 осіб, за неофіційними - близько 2 тисяч. Понад 100 тисяч людей змушені були облишити свої будинки, тікати до інших районів країни або за кордон. Нова влада Киргизстану знову заявляла, що до заворушень мають відношення прихильники Курманбека Бакієва. Сам екс-президент, який отримав притулок у Білорусі, заперечував усі ці звинувачення. Тим часом, президент перехідного періоду Киргизстану Роза Отунбаєва заявила, що Киргизстан не наполягатиме на видачі владі республіки Карманбека Бакієва і членів його сім'ї. За її словами, «перспективи екстрадиції бляклі». «Вони (Бакієви, - ред.) платять великі гроші юристам, які підуть на будь-які хитрощі, щоб їх залишили. Генпрокуратура направила до Лондона кілька запитів ... Але що їм запити нашої прокуратури, якщо навіть всемогутня Росія не може витягнути звідти Березовського і Закаєва?»- сказала Роза Отунбаєва.

За матеріалами: 24.kg, Бі-бі-сі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі