У Києві запустять нові станції міської електрички

Поділитися
У поточному році планується ввести в експлуатацію нові зупинкові платформи міської електрички - "Сирець" і "Борщагівська". Як повідомляє прес-служба КМДА, до кінця 2010 р. заплановано також відкрити рух на перегоні між зупинковою платформою «Борщагівська» та з'єднати два масиви - Вигурівщина-Троєщина та Борщагівка. Наступні об'єкти, які будуть реконструйовані, - це з.п. «Вишгородська» та з.п. «Рубежівська».
У поточному році планується ввести в експлуатацію нові зупинкові платформи міської електрички - "Сирець" і "Борщагівська". Як повідомляє прес-служба КМДА, до кінця 2010 р. заплановано також відкрити рух на перегоні між зупинковою платформою «Борщагівська» та з'єднати два масиви - Вигурівщина-Троєщина та Борщагівка. Наступні об'єкти, які будуть реконструйовані, - це з.п. «Вишгородська» та з.п. «Рубежівська».Окрім того, на черзі будівництво 10-12 платформ, які завершать Північне півкільце, що розташоване на відстані 4-8 км. від центру міста. Його довжина 29,7 км., на яких планується обладнати 14 зупинкових пунктів. Середня довжина перегону складе 2,1 км. Як повідомили в комунальному підприємстві «Київпастранс», пасажиропотік у напрямку «Троєщина» - «Київ-Петрівка» наразі складає понад 134 тисяч пасажирів на місяць та має тенденцію до щомісячного зростання на 10%.Очікується, що після введення в експлуатацію у 2010 р. тимчасової трамвайної лінії від проспекту Ватутіна до додаткової залізничної платформи «Троєщина-2», пасажиропотік помітно збільшиться. Будівництво цієї трамвайної лінії планується розпочати в поточному році. Реалізація цього проекту дозволить мешканцям мікрорайонів житлового масиву "Вигурівщина-Троєщина" безперешкодно доїжджати до залізничної платформи "Троєщина-2". Окрім того, до 2012 року заплановано завершити будівництво Південного кільця міської електрички і таким чином поліпшити інфраструктуру пасажирських перевезень з лівого берега на правий і зняти навантаження з доріг і мостів, що сполучають береги столиці. Нагадаємо, міську електричку сполученням "Троєщина-Петрівка" запустили 2 вересня 2009 року. Вона курсує в годинни "пік". Час у дорозі - близько 7 хвилин. Вартість проїзду становить 1,7 грн., пільговики їздять у ній безкоштовно. До того ж пасажири можуть придбати єдиний квиток, який дає право проїзду в автобусі і електричці, за 2 грн. Нагадаємо, що, за даними ЗМІ, у київській мерії на цьому тижні можливі чергові звільнення. Своїх крісел можуть позбутися керівники підприємств Київпастранс і Київського метрополітену, пише газета «Сьогодні» з посиланням на власні джерела в  КМДА.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі