У Карпатах під час навчань розбився ізраїльський вертоліт

Поділитися
У понеділок, 26 липня, в Карпатських горах у Румунії під час військових навчань розбився ізраїльський вертоліт, на борту якого знаходилися семеро людей. За попередніми даними, всі вони загинули.
У понеділок, 26 липня, в Карпатських горах у Румунії під час військових навчань розбився ізраїльський вертоліт, на борту якого знаходилися семеро людей. За попередніми даними, всі вони загинули. Міністерство оборони Румунії повідомило, що радіозв'язок з одним з двох ізраїльських транспортних вертольотів CH-53, що беруть участь у спільних навчаннях, був втрачений о 15:20 за місцевим часом у понеділок. У цей час гвинтокрилі машини знаходилися над гірським районом у негоду. «Близько 15:45 рятувальники виявили уламки вертольота в районі ізраїльського Фундата-Зарнешті, - йдеться також в заяві міністерства. - Команди рятувальників ведуть пошуки членів екіпажу». Повідомляється, що із нез'ясованих поки що причин вертоліт спалахнув і став втрачати висоту, а потім впав на висоті 2246 метрів у Карпатських горах. На борту CH-53 знаходилося чотири ізраїльських льотчика, двоє механіків і румунський авіатехнік - це вдвічі більше звичайного екіпажу у складі 3 осіб. За попередніми даними, всі вони загинули. На місці краху знайдені тіла чотирьох людей. Румунські та ізраїльські сили брали участь у спільних навчаннях «Blue Sky 2010», у ході яких вони протягом 11 днів повинні були відпрацьовувати техніку польотів на малих висотах у місцевості зі складним рельєфом, а також пошукові операції та евакуацію поранених. В Ізраїлі вертольоти моделі CH-53 п'ять разів потрапляли в аварії. Найсерйознішою катастрофою стало зіткнення двох з них у районі кордону з Ліваном у 1997 році, коли загинули всі 73 військовослужбовців, що знаходилися у них.

За матеріалами: CNN, Бі-бі-сі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі