У "АрселорМіттал" бояться, що "Криворіжсталь" хочуть реприватизувати

Поділитися
Власник ВАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» («Криворіжсталь»), найбільшого підприємства гірничо-металургійного комплексу України, компанія «АрселорМіттал» вважає, що Генеральна прокуратура діє не в інтересах держави і хоче почати реприватизацію «Криворіжсталі». Відповідну заяву розповсюдила прес-служба компанії у середу, 6 жовтня.
Власник ВАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» («Криворіжсталь»), найбільшого підприємства гірничо-металургійного комплексу України, компанія «АрселорМіттал» вважає, що Генеральна прокуратура діє не в інтересах держави і хоче почати реприватизацію «Криворіжсталі». Відповідну заяву розповсюдила прес-служба компанії у середу, 6 жовтня."У підході судді проглядається певна тенденція: він послідовно відхиляє всі клопотання відповідачів (ФДМ і «АрселорМіттал»), незважаючи на надані вичерпні докази порушень Генпрокураторою чинного законодавства, що не може нами розцінюватися інакше, як проходження заздалегідь встановленим планом", - наголошується в заяві. "Беручи до уваги швидкість, з якою ця справа (про незаконність укладання між Фондом держмайна і "АрселорМіттал" додаткових угод до договору купівлі-продажу акцій «Криворіжсталі», - ред.) розглядається в Господарському суді Києва, ми не виключаємо того, що рішення у справі буде винесено вже 12 жовтня і стане точкою відліку для явно спланованого і незаконного повернення «Криворіжсталі» у державну власність з подальшою передачею підприємства іншому власнику, а також новою точкою відліку у відносинах з іноземними інвесторами", - говориться у прес-релізі. Як повідомили у компанії, 5 жовтня на засіданні суду за позовом Генеральної прокуратури (ГПУ) до Фонду державного майна (ФДМ) і компанії "АрселорМіттал Дуйсбург ГмбХ" представники Кабміну (в інтересах якого і було подано позов) заявили, що не підтримують його у зв'язку з відсутністю порушення інтересів КМУ. «Це фактично означає, що, на думку КМУ, висновок ФДМУ і «АрселорМіттал» угоди, яка оскаржується, не порушує інтересів держави, що зводить нанівець спроби Генпрокуратури по суті розпочати реприватизацію «Криворіжсталі», - вважають в «АрселорМіттал». Поза іншим, відзначають в "АрселорМіттал", засідання суду пройшло в «прогнозованому ключі»: їхні клопотання були або відхилені або задоволені лише номінально. Суд продовжить розгляд справи 12 жовтня, тоді сторони повинні будуть оприлюднити свою позицію у справі і надати суду докази. Як повідомлялося, раніше Генпрокуратура в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів звернулася до Господарського суду Києва із позовом про визнання недійсними внесених у 2009 році ФДМУ змін до договору купівлі-продажу 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь". Відповідачами у справі є ФДМУ і "Arcelor Mittal Duisburg GmbH.". Нагадаємо, ФДМУ і власники "АрселорМіттал Кривий Ріг" 14 травня 2009 року підписали зміни до договору купівлі-продажу підприємства, згідно з якими виконання низки інвестзобов'язань відкладено на період фінансово-економічної кризи. Згідно з внесеними змінами, власники підприємства мають право відкласти внесення інвестицій у технічне переобладнання заводу і капіталовкладень, що стосуються приросту потужностей.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі