ЦВК Білорусі виніс попередження опонентові Лукашенка

Поділитися
Центральна виборча комісія Білорусі винесла попередження ініціативній групі кандидата у президенти країни, лідера кампанії "Говори правду!" Володимира Некляєва.
Центральна виборча комісія Білорусі винесла попередження ініціативній групі кандидата у президенти країни, лідера кампанії "Говори правду!" Володимира Некляєва.Ініціативній групі одного з головних конкурентів діючого президента Олександра Лукашенка на виборах 19 грудня інкримінується збір підписів неповнолітніми, передача свідоцтва члена ініціативної групи іншій особі, дострокове поширення агітаційної продукції та виготовлення листівок за межами Білорусі. При цьому голова білоруського центрвиборчкому Лідія Єрмошина відзначила, що попередження - це ще досить м'яка міра, оскільки за кожне з таких порушень можна було знімати з виборчих перегонів. Присутній на засіданні ЦВК керівник виборчого штабу політика Андрій Дмитрієв, у свою чергу, заявив, що Володимир Некляєв не давав доручень неповнолітнім збирати підписи на його підтримку. Звинувачення у поширенні агітаційних матеріалів він назвав провокацією; ініціативна група не робила замовлення на виготовлення листівок в Росії і не займалася їхнім розповсюдженням, - зазначив Дмитрієв. Представник Некляєва визнав лише те, що була загублена деяка частина посвідчень членів ініціативної групи, які, очевидно, потрапили в "чужі руки". У зборі підписів за реєстрацію кандидатом у президенти Білорусі беруть участь 15 груп. Це перше попередження, винесене центрвиборчкомом на нинішніх виборах. Нагадаємо, президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко 7 жовтня закликав громадян своєї країни підписатися за висунення інших кандидатів у президенти Білорусі. «Нехай вони віддадуть підписи і за альтернативних кандидатів. Там їх 16 осіб. Вони хочуть йти на вибори. Нехай йдуть», - сказав Лукашенко.

За матеріалами Радіо Свобода

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі