Тігіпко заявляє про непрозорість конкурсу з продажу «Луганськтепловозу»

Поділитися
Віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко заявляє, що Україна втратила 200 мільйонів гривень через непрозору приватизацію ВАТ «Луганськтепловоз», і прогнозує чергове повернення підприємства.
Віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко заявляє, що Україна втратила 200 мільйонів гривень через непрозору приватизацію ВАТ «Луганськтепловоз», і прогнозує чергове повернення підприємства.Про це він заявив у п'ятницю, 9 липня, відповідаючи у Верховній Раді на запитання народних депутатів. За словами Сергія Тігіпка, виставляючи підприємство на продаж, мінімальну ціну потрібно було встановлювати на рівні попередньої приватизації, яка, втім, за його словами, також була непрозорою. «Повинен був бути абсолютно вільний доступ до приватизації кого завгодно. Вирішальними у цьому конкурсі повинні були бути гроші. Коли відбувся конкурс, я через деякий час зрозумів, що не було допущено одного з учасників. Після того, як я зателефонував і почав розбиратися на яких підставах, з'ясувалося, що не допустили їх увечері перед днем конкурсу. Тому я вважаю, що тут, незважаючи на те, хто туди ходив - Коломойський, хтось інший, олігархи, не олігархи...», - розповів віце-прем'єр. Він сказав, що через непрозору приватизацію «Луганськтепловозу» Україна втратила мінімум 200 мільйонів гривень. «І я вважаю, що це абсолютно непрозоро і неправильно. Знаю, що знову будуть суди, знову будуть повернення, а нормальних інвестицій...», - розповів Сергій Тігіпко. Нагадаємо, 15 червня цього року керуюча компанія «Брянський машинобудівний завод» (РФ), що входить до російського «Трансмашхолдингу», була визнана переможцем конкурсу з продажу 76,001% пакета акцій ВАТ «Луганськтепловоз». Реалізаційна ціна підприємства перевищила його стартову ціну всього на 10 мільйонів гривень і склала 410 мільйонів гривень. У конкурсі з приватизації «Луганськтепловозу» брали участь дві компанії - ВАТ «Сумське машинобудівне науково-виробниче об'єднання ім. Фрунзе »(НВО ім. Фрунзе»), і «Брянський машинобудівний завод». Третя компанія, яка подала заявку на конкурс, «Мантар Холдинг Лімітед», яку пов'язують із бізнесменом Ігорем Коломойським, не була допущена ФДМУ до участі в ньому. Ця компанія вже оскаржила в суді продаж »Луганськтепловозу».

За матеріалами ЛігаБізнесІнформ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі