Тігіпко: Кредит МВФ буде сприяти залученню інвестицій

Поділитися
Віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко переконаний, що кредит Міжнародного валютного фонду сприятиме підвищенню міжнародного суверенного рейтингу України, зростанню іноземних інвестицій.

Віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко переконаний, що кредит Міжнародного валютного фонду сприятиме підвищенню міжнародного суверенного рейтингу України, зростанню іноземних інвестицій.

"Програма співробітництва з МВФ буде сприяти підвищенню міжнародного суверенного рейтингу України, що, у свою чергу, призведе до збільшення іноземних інвестицій в економіку нашої держави", - цитує Тігіпка прес-служба Кабінету міністрів.

За словами Тігіпка, "те, що Рада директорів МВФ одноголосно затвердила нову програму stand by для України у розмірі 15,5 мільярдів доларів, свідчить про підтримку міжнародним співтовариством курсу реформ, спрямованих на економічне зростання нашої держави та підвищення добробуту українців".

Відновлення співпраці з МВФ, зазначив віце-прем'єр, відкриває перед Україною нові можливості економічного зростання і поліпшення іміджу України на міжнародній арені.

Тігіпко висловив думку, що одностайність у прийнятті рішення є досить рідкісним випадком при затвердженні фінансових програм МВФ, частина яких спрямована на бюджетне фінансування.

Віце-прем'єр також відзначив, що Україна виконала всі вимоги МВФ, довівши реалістичність дохідної частини бюджету та впроваджуючи реальні реформи, які зміцнять конкурентноздатність України на міжнародних ринках і будуть сприяти зростанню добробуту українців.

Віце-прем'єр-міністр відзначив, що нова програма МВФ розрахована на два з половиною роки. Перший транш, який Україна очікує отримати вже найближчими днями, складе 1,89 мільярда і буде спрямований на збільшення золотовалютних резервів Нацбанку і часткове покриття дефіциту бюджету цього року.

Отримання другого траншу кредиту МВФ заплановано на кінець грудня поточного року. "Відповідно до умов програми співпраці Україна отримає 2 мільярди доларів на покриття дефіциту бюджету 2010 року, але вже з наступного року всі без винятку кошти будуть спрямовані на поповнення золотовалютних резервів Національного банку України. Це дозволить насамперед стабілізувати національну валюту і стане гарним запорукою для подальшого розвитку фінансового сектору держави", - відзначив Тігіпко.

Нагадаємо, що рада керівників Міжнародного валютного фонду у середу, 28 липня, ухвалила надання Україні 30-місячної стабілізаційної кредитної лінії у розмірі 15 мільярдів доларів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі