Стали відомі подробиці звільнення захопленого піратами судна з українцем на борту

Поділитися
© U.S. Department of Defense
Операцію зі звільнення захопленого сомалійськими піратами контейнеровоза Magellan Star, на борту якого перебував один українець, провели американські морські піхотинці. Про це у п'ятницю, 10 вересня, повідомляє телеканал CNN із посиланням на представника МВС США, який побажав залишитися невідомим.
Операцію зі звільнення захопленого сомалійськими піратами контейнеровоза Magellan Star, на борту якого перебував один українець, провели американські морські піхотинці. Про це у п'ятницю, 10 вересня, повідомляє телеканал CNN із посиланням на представника МВС США, який побажав залишитися невідомим.Нагадаємо, німецьке судно Magellan Star було захоплено сомалійськими піратами в Аденській затоці 8 вересня. На його борту знаходилися 11 людей, серед яких громадяни Болгарії, Філіппін, Польщі, двоє росіян і один українець. Морякам вдалося сховатися від загарбників у безпечному місці. Пірати ж відключили двигуни, залишивши судно дрейфувати. Першим до захопленого контейнеровозу прибув турецький фрегат. Пізніше на місце інциденту прибули ще два кораблі 5-го флоту ВМС США - USS Dubuque і USS Princeton. Упевнившись, що екіпаж захопленого судна перебуває у безпеці, розповіло джерело CNN, військові ухвалили рішення розпочати операцію проти піратів. На борт Magellan Star висадилися 24 морських піхотинця. Операція тривала кілька хвилин і закінчилася без єдиного пострілу, уточнив співрозмовник CNN. Усі дев'ять піратів тут же здалися військовим. Зараз зловмисники перебувають на борту одного з американських кораблів. Це - перша подібна операція, здійснена міжнародним військово-морським угрупуванням, створеним для боротьби з піратством біля берегів Сомалі. Magellan Star прямував з Європи до порту Ван Тау, В'єтнам. Після звільнення судно вирушило до найближчого порту на ремонт.

За матеріалами CNN

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі