Справи Гонгадзе, Ющенка та Чорновола передані Кузьміну

Поділитися
Розслідування справ щодо отруєння кандидата у президенти Віктора Ющенка, про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе і про загибель В'ячеслава Чорновола у Генеральній прокуратурі буде курирувати заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін. Про це повідомив 22 липня на прес-конференції генеральний прокурор Олександр Медведько, відповідаючи на питання журналістів.
Розслідування справ щодо отруєння кандидата у президенти Віктора Ющенка, про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе і про загибель В'ячеслава Чорновола у Генеральній прокуратурі буде курирувати заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін. Про це повідомив 22 липня на прес-конференції генеральний прокурор Олександр Медведько, відповідаючи на питання журналістів. "Всі ці кримінальні справи знаходяться у провадженні, за ними здійснюються слідчі оперативні заходи. Буде займатися керівництвом розслідувань цих кримінальних справ Кузьмін Ренат Равільєвич", - сказав Медведько. Відповідаючи на запитання, чи поновлено кримінальну справу щодо прослуховування самого Р.Кузьміна, Генпрокурор сказав: "Ми не отримали ще рішення Верховного Суду. Коли ми отримаємо рішення Верховного Суду, ми його вивчимо і приймемо рішення з даного питання". 9 липня Медведько підписав наказ, відповідно до якого Р.Кузьмін став куратором управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури. «Згідно з наказом, Головне слідче управління розділено: Кузьміну відійшло Головне управління із розслідування особливо важливих справ, а у мене залишилося все територіальне слідство», - прокоментував тоді рішення генпрокурора його заступник Віталій Щоткін. Медведько також повідомив, що питання ексгумації тіла загиблого в автомобільній катастрофі лідера Народного Руху України (НРУ) В'ячеслава Чорновола буде вирішено після зустрічі з його сином, народним депутатом Тарасом Чорноволом. За словами генпрокурора, ексгумацію тіла водія Чорновола Євгена Павлова вже проведено; після цього була призначена додаткова судово-медична експертиза. "Ми її рішення одержали нещодавно, оскільки слідчі були у відпустці", - додав генпрокурор. Чорновіл трагічно загинув 25 березня 1999 року в автокатастрофі під Києвом, коли його автомобіль зіткнувся із "КамАЗом" з причепом, який розвертався на шосе. Загинув також водій політика Євген Павлов.

За матеріалами Інтерфакс Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі