SpaceShipTwo здійснив свій перший політ

Поділитися
Приватний космічний корабель SpaceShipTwo, що належить компанії Virgin Galactic, вчора, 19 липня, здійснив свій перший пілотований політ на борту літака-носія WhiteKnightTwo.
Приватний космічний корабель SpaceShipTwo, що належить компанії Virgin Galactic, вчора, 19 липня, здійснив свій перший пілотований політ на борту літака-носія WhiteKnightTwo. При цьому у космос він не вийшов і весь час польоту, що тривав більше шести годин, залишався прикріпленим до літака. За цей час два пілоти встигли перевірити працездатність всіх бортових систем, датчиків, а також зв'язок із наземним центром управління польотами. Три інших члена екіпажу перебували в кабіні літака. SpaceShipTwo і WhiteKnightTwo успішно здійснили посадку на космодромі у пустелі Мохаве. WhiteKnightTwo і SpaceShipTwo належать до другого покоління космічних кораблів і літаків-носіїв Virgin Galactic. Хоча перше покоління (White Knight і SpaceShipOne) спочатку належало даній фірмі - їх розробила компанія Scaled Compisites для участі в конкурсі X-Prize, а фінансував її один із засновників Microsoft Пол Аллен. Влітку 2004 року SpaceShipOne став першим приватним космольотом, який здійснив суборбітальний політ. SpaceShipTwo зможе прийняти на борт до восьми осіб (двоє пілотів і шість пасажирів). Протягом декількох хвилин космічні туристи будуть відчувати невагомість, після чого корабель піде на зниження. Розмах крил WhiteKnightTwo становить 42 метри. Корпус апарату виготовлений із композитного матеріалу на основі вуглецевого волокна. Політ на SpaceShipTwo вартістю 200 тисяч доларів буде тривати дві години. Максимальна висота польоту SS2 складе 135-140 км, що дозволить збільшити час невагомості до 6 хвилин (у попередньої моделі SpaceShipOne у 2 рази менше).

За матеріалами Computerra.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі