S&P присвоїло General Motors «сміттєвий» рейтинг «ВВ-»

Поділитися
Рейтингове агентство Standard&Poor's (S&P) у п'ятницю, 8 жовтня, присвоїло американському автоконцерну General Motors (GM) «сміттєвий» корпоративний рейтинг BB-, який на 3 щаблі нижчий за інвестиційний рівень.
Рейтингове агентство Standard&Poor's (S&P) у п'ятницю, 8 жовтня, присвоїло американському автоконцерну General Motors (GM) «сміттєвий» корпоративний рейтинг BB-, який на 3 щаблі нижчий за інвестиційний рівень.Рейтинг «ВВ-» зумовлений небезпечним рівнем ризиків, що загрожують GM: потенційно слабке відновлення попиту на ключових для компанії ринках, сильна залежність прибутковості бізнесу у Північній Америці від продажів легких вантажівок, неясні перспективи розширення модельного ряду GM через введення невеликих і економічних машин, можливий провал спроби повернути Opel (європейський підрозділ GM) до прибутковості. «Ми припускаємо, що автомобільний бізнес GM у Північній Америці буде прибутковим, якщо продажі легкових автомобілів у США залишаться на поточному рівні або перевищать його, - коментує кредитний аналітик S&P Роберт Шульц, - Незважаючи на слабкі надії на відновлення європейського ринку, GM може закінчити 2010 і 2011 роки з прибутком, оскільки ключовий для компанії автомобільний ринок США поступово відновлюється, а попит у Китаї та Бразилії як і раніше стабільний». 61% акцій GM належить міністерству фінансів США, яке стало найбільшим акціонером гіганта після його банкрутства. Уряд отримав акції компанії в обмін на підтримку: він виділив GM 50 млрд доларів, зробивши можливим запуск процедури її банкрутства і реструктуризації. Процедура банкрутства «старої GM» (General Motors Corporation, перейменована на Motors Liquidation Company) завершилася в липні 2009 року. Завдяки оздоровленню компанія змогла почати повертати державні кошти і знову отримувати прибуток. Нагадаємо, 18 серпня, компанія General Motors заповнила всі реєстраційні документи, що дозволяють почати процес продажу акцій. Основна мета продажу - знизити частку уряду США в автоконцерні. Раніше компанія General Motors була оголошена банкрутом після того, як за 2008-2009 роки втратила 12,9 мільярда доларів. Уряд США прийшов на допомогу гігантові автопрому, надавши йому грошовий кредит, дозволивши тим самим залишитися на плаву і поступово прийти до показників прибутковості. На даний момент компанія в змозі не тільки забезпечувати свої потужності, а й виплачувати борги за дивідендами. Так, у другому кварталі GM отримала 1,3 мільярда доларів чистого прибутку з вирахуванням виплат за всіма акціями, якими володіє Міністерство фінансів США. Це - найкращий показник за шість років.

За матеріалами BFM

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі