Руйнівна повінь у Пакистані: Світовий банк виділить країні майже мільярд доларів

Поділитися
Світовий банк у понеділок, 16 серпня, заявив про те, що надасть Пакистану, що постраждав від найбільш руйнівних повеней у своїй історії, кредит у розмірі 900 мільйонів. Загалом на ліквідацію наслідків удару стихії необхідно близько 15 мільярдів доларів.

Світовий банк у понеділок, 16 серпня, заявив про те, що надасть Пакистану, що постраждав від найбільш руйнівних повеней у своїй історії, кредит у розмірі 900 мільйонів. Загалом на ліквідацію наслідків удару стихії необхідно близько 15 мільярдів доларів.

За останніми даними, у результаті повеней, які торкнулися однієї п'ятої території Пакистану, загинули більше 1,7 тисяч осіб. Так чи інакше від стихії постраждали 20 мільйонів людей.

При цьому експерти попереджають про високу небезпеку «другої хвилі смертей» - від інфекцій і нестачі продуктів. Так, у Пакистані вже зафіксовані кілька випадків захворювання холерою.

Згідно з його підрахунками, жертвами таких захворювань можуть стати ще 6 мільйонів осіб.

«Люди пливуть у потоках води, що несе весь бруд і всю заразу, яка була на землі, у тому числі з місць із дуже слабкою гігієною, і тепер у цій воді опинилися люди. Безумовно, це становить небезпеку для здоров'я людей», - заявила Тома Батарді із благодійної організації «Лікарі без кордонів».

У свою чергу ООН відзначає, що міжнародна допомога надходить Пакистану вкрай повільно. Поки вдалося зібрати лише третину від обіцяних країні 460 мільйонів доларів.

Всього ж, за підрахунками фахівців, на ліквідацію наслідків удару стихії будуть потрібні не менше п'яти років і 15 мільярдів доларів.

Нагадаємо, руйнівні повені, викликані проливними дощами, обрушилися на Пакистан в кінці липня. Найбільше постраждали північно-західні райони країни, де затопило сотні сіл. Окрім того, багато населених пунктів опинилися повністю відрізаними від зовнішнього світу.

Напередодні генсек ООН Пан Гі Мун попросив міжнародне співтовариство надати всебічну допомогу Пакистану.

За матераілам: CNN, Бі-бі-сі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі