Російський уряд вирішив надати допомогу банкам Абхазії

Поділитися
Російський уряд 12 липня схвалив рішення надати Абхазії кредит у 700 мільйонів рублів на капіталізацію банків невизнаної держави. Про це повідомила міністр економічного розвитку Росії Ельвіра Набіулліна.

Російський уряд 12 липня схвалив рішення надати Абхазії кредит у 700 мільйонів рублів на капіталізацію банків невизнаної держави. Про це повідомила міністр економічного розвитку Росії Ельвіра Набіулліна.

Повідомляється, що кошти буде надіслано двома траншами - в 300 і 400 мільйонів рублів. Ставка кредиту складе 2,5% річних, у разі прострочення платежів застосовуватиметься ставка в 10% річних.

Питання про надання кредиту обговорювалася у березні поточного року під час зустрічі прем'єр-міністра Росії Володимира Путіна з президентом Абхазії Сергієм Багапшем. У березні Путін зазначив, що кошти буде виділено на 10 років для докапіталізації Центрального банку Абхазії.

У травні 2009 року влада невизнаної Республіки Абхазія надіслала прохання Росії надати кредит приблизно на 1,5 мільярда рублів на розвиток банківської системи, а також на будівництво залізниці в Абхазії. Про це заявив президент невизнаної республіки Сергій Багапш після зустрічі з прем'єр-міністром РФ Володимиром Путіном.

У березні 2009 року Мінфін Росії повідомив, що російська сторона надасть Абхазії і Південній Осетії фінансову допомогу в розмірі 2,36 і 2,8 мільярда рублів відповідно. Повідомлялося, що зазначені кошти буде виділено на заробітну плату бюджетників, дитячу допомогу, пенсії, стипендії, охорону здоров'я, а також на утримання бюджетних установ.

Раніше повідомлялося також, що Росія домовилася видати кредити на два мільярди доларів Білорусі і Киргизстану.

Де-юре Абхазія і Південна Осетія є частиною території Грузії. Проте практично відразу після розвалу СРСР, ці республіки оголосили про незалежність. Після грузино-абхазської війни 1992-1993 рр. Абхазія за підтримки Росії де-факто отримала незалежність від Грузії.

Нагадаємо, після російсько-грузинської війни в серпні 2008 року, 26 серпня, Росія визнала незалежність Абхазії і Південної Осетії. У відповідь парламент Грузії прийняв ухвалу «Про окупаціїю Російською Федерацією територій Грузії».

За матеріалами: Лента.Ру

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі