Росіяни придбали ICQ за $ 187,5 млн

Поділитися
Російський фонд Digital Sky Technologies (DST) уклав угоду щодо придбання сервісу ICQ в американської корпорації AOL, мовиться у повідомленні DST. Угоду про продаж було підписано минулого тижня. Сума операції склала $ 187,5 млн.
Російський фонд Digital Sky Technologies (DST) уклав угоду щодо придбання сервісу ICQ в американської корпорації AOL, мовиться у повідомленні DST. Угоду про продаж було підписано минулого тижня. Сума операції склала $ 187,5 млн.Нагадаємо, що підготовка до продажу ICQ розпочалася ще у листопаді 2009 року. Окрім DST переговори з AOL вели «Профмедиа», південно-африканська Naspers і китайська Tencent. Однак два із трьох конкурентів DST були її партнерами та міноритаріями (Tencent і Naspers), а третій («Профмедиа») запропонував неконкурентні умови (120 млн. дол). Навесні 2010 стало відомо, що покупцем сервісу став російський фонд, який погодився заплатити майже удвічі менше, ніж припускав отримати від продажу AOL. Сама AOL придбала ICQ в ізраїльської Mirabilis у 1998 році, заплативши близько 400 млн. дол У червні правоохоронні органи США висловлювалися проти продажу ICQ російському DST. Свої побоювання слідчі обгрунтували тим, що меседжер, як лідируючий сервіс із передачі миттєвих повідомлень у Росії, Німеччині та Чехії, є популярним серед кримінальних груп Східної Європи. Проте Комітет з іноземних інвестицій США (CFIUS), який може приймати рішення про блокування угод з міркувань національної безпеки, за відведений для цього місяць заперечень проти купівлі ICQ не висловив. Сервіс ICQ був створений у 1996 році ізраїльською компанією Mirabilis. Сьогодні ICQ доступний на 16 мовах і налічує більше 32 млн унікальних відвідувачів на місяць. Лідируючі позиції займає у Росії, Німеччині, Чехії та Ізраїлі. Російська інвестиційна група DST була заснована у 2005 році Юрієм Мільнером та Григорієм Фінгером. Спеціалізується на інтернет-проектах. У період з 2005 по 2009 рік DST інвестувала понад $ 1 млрд у більш ніж 30 компаній. Володіє частками у Mail.ru, Odnoklassniki.ru, HeadHunter.ru, Vkontakte.ru, міноритарним пакетом соціальної мережі Facebook. У 2008 році частку у DST, який як і раніше контролюють його засновники, придбав російський мільярдер Алішер Усманов (сьоме місце у топ-10 російських мільярдерів за версією «Финанс», статок оцінюється у 12,4 млрд доларів). У даний час він володіє близько 35% акцій фонду.

За матеріалами: Вести.Ru, Газета.Ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі