Росія подовжила термін розслідування катастрофи Ту-154 польського президента

Поділитися
Росія сторона продовжила на півроку термін розслідування причин катастрофи Ту-154 під Смоленськом, у якій загинув президент Польщі Лех Качиньський.
Росія сторона подовжила на півроку термін розслідування причин катастрофи Ту-154 під Смоленськом, у якій загинув президент Польщі Лех Качиньський. Про це у понеділок, 19 липня, повідомив міністр юстиції РФ Олександр Коновалов після зустрічі зі своїм польським колегою Кшиштофом Квятковським. «Термін розслідування подовжено до шести місяців», - сказав голова російського Мін'юсту. При цьому Олександр Коновалов додав, що його відомство прямого відношення до розслідування не має, а у даному випадку він коментує його як спеціальний представник президента РФ в Євросоюзі з питань свободи, безпеки та правосуддя. При цьому голова Мін'юсту запевнив, що ставлення Росії до розслідування катастрофи президентського Ту-154 «дуже уважне». «Усі кращі сили слідчих органів Росії працюють, щоб сприяти досягненню істини», - сказав Олександр Коновалов. Нагадаємо, літак польського президента Леха Качиньського Ту-154 розбився під Смоленськом 10 квітня. На борту знаходилося 96 осіб - 88 пасажирів і вісім членів екіпажу. Вони прямували до Катині, щоб взяти участь у траурних заходах. У результаті катастрофи ніхто не вижив. За даними польських ЗМІ, на пілотів президентського лайнера чинився тиск. У момент катастрофи Ту-154, як писала раніше преса, у кабіні пілотів перебував голова польських ВПС Анджей Блазік і директор дипломатичного протоколу Міністерства закордонних справ Маріуш Казана. Брат загиблого президента Ярослав Качиньський раніше заявив, що у катастрофі Ту-154 винен уряд Польщі.

За матеріалами: Эхо Москвы, BFM

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі