Росія і США проводять перші в історії антитерористичні повітряні навчання

Поділитися
У неділю, 8 серпня, на Алясці розпочалися перші в історії російсько-американські навчання, що відпрацьовують дії військово-повітряних сил і цивільних авіадиспетчерів двох країн у разі викрадення цивільного авіалайнера терористами.

У неділю, 8 серпня, на Алясці розпочалися перші в історії російсько-американські навчання, що відпрацьовують дії військово-повітряних сил і цивільних авіадиспетчерів двох країн у разі викрадення цивільного авіалайнера терористами.

Маневри, які отримали назву «Зоркий орел-2010», триватимуть кілька днів. У них задіяні штаби, розташовані в російських містах Хабаровськ, Петропавловськ-Камчатський, а також американських Колорадо-Спрінгс і Анкорідж.

За сценарієм навчань, приватний цивільний літак, який грає роль захопленого, перетне Тихий океан у бік Росії і повернеться назад.

До повітряного кордону РФ літак супроводжуватимуть американські багатоцільові винищувачі F-22 Raptor. Потім контроль за «захопленим» повітряним судном перейде до російських МіГ-31.

Окрім того, до участі у навчаннях будуть залучені літаки-розвідники, а також повітряні заправники двох країн.

Росіяни мають стежити за лайнером в межах свого повітряного простору, а потім передати всю необхідну інформацію американській стороні, коли літак попрямує назад до США.

«Ми хочемо оцінити всі можливі випадки, у яких може знадобитися використання реактивних винищувачів», - повідомив офіційний представник Пентагону майор Майкл Хамфріс. За його словами, один з таких випадків - захоплення літака терористами.

Значну роль у навчаннях зіграє взаємодія систем спостереження за повітряним простором, а також попередження про небезпеку з повітря.

З борту літака, що виконує роль захопленого терористами об'єкта, за навчаннями спостерігатимуть офіцери з Росії, США і Канади. Щоб полегшити спілкування військових на борту також будуть присутні перекладачі.

Навчання «Зоркий Орел» були заплановані на серпень 2008 року, однак після військового конфлікту Росії та Грузії відкладені на невизначений термін.

За підсумками навчань у вересні пройде спільна зустріч представників Збройних сил РФ і США у Колорадо-Спрінгс, на якій обидві сторони проаналізують проведені спільні навчання і підпишуть підсумковий протокол результатів.

За матеріалами: Бі-бі-сі, Міноборони РФ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі