Росія і Німеччина мають намір створити спільний підручник з історії

Поділитися
Президент Росії Дмитро Медведєв і канцлер ФРН Ангела Меркель підтримали ідею створення російсько-німецького підручника з історії. Про це вони повідомили під час проведення російсько-німецького форуму Петербурзький діалог в Єкатеринбурзі, 15 липня.
Президент Росії Дмитро Медведєв і канцлер ФРН Ангела Меркель підтримали ідею створення російсько-німецького підручника з історії. Про це вони повідомили під час проведення російсько-німецького форуму Петербурзький діалог в Єкатеринбурзі, 15 липня."Це дуже важливо, з урахуванням того, що наша історія не була простою - вона була дуже різноманітною та періодами дуже драматичною", - президент Росії Дмитро Медвєдєв. "Дуже важливим є духовний діалог. І в російському, і в німецькому суспільстві існують моральні цінності, засновані на християнських коренях. І, звичайно, це і далі буде об'єднувати нас, допомагаючи у вирішенні різних питань сучасного життя", - вважає голова РФ. У свою чергу, канцлер Німеччини Ангела Меркель також підтримала ідею створення спільного підручника з історії. "Вважаю, що проект розробки загального підручника історії - дуже цікавий і важливий проект. Коли є можливість спільно писати історію - це вже той рівень, коли не існує більше забобонів і перешкод на шляху знайомства один з одним. Тому цей проект не можна недооцінювати", - заявила Меркель. Форум проходить 13-15 липня в Єкатеринбурзі. Основні питання зустрічі - реалізація проекту «Північний потік» і питання спрощення візового режиму із країнами ЄС. Нагадаємо, раніше президент Дмитро Медвєдєв висловлювався за написання істориками України, Білорусі та Росії загального підручника з історії вже наступного року.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі