Роботу з великими імпортерами Дермитниця сконцентрує в центральному апараті

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Державна митна служба України планує побудувати спеціальну програму роботи з великими імпортерами і сконцентрувати в центральному апараті обслуговування всіх підприємців, які працюють у «білому списку» і самі зацікавлені в легалізації свого товару.
Державна митна служба України планує побудувати спеціальну програму роботи з великими імпортерами і сконцентрувати в центральному апараті обслуговування всіх підприємців, які працюють у «білому списку» і самі зацікавлені в легалізації свого товару.Обласним митницям, у свою чергу, доведеться   працювати з дрібними платниками податків, а також з підприємцями, у яких з митницею склалися менш довірчі відносини, з дрібними імпортерами. Таким чином, незабаром практику, коли два-три великі підприємства можуть місяцями виконувати план цілої митниці буде припинено. Подібне нововведення може стати  чинником підвищення реальної ефективності трудозатрат митного апарату. За інформацією «ДТ», у 2009 році Мінфін на підставі отриманих від митниці цифр провів неофіційне дослідження про економічний ефект від роботи ряду підрозділів. Ефект від роботи департаменту апеляцій ДМСУ, наприклад, за винятком операцій, пов’язаних з роботою з великими безпроблемними імпортерами, становив у перерахунку на кожного співробітника 3 тис. 400 грн. при середній зарплаті близько 4 тис. Як писало «Дзеркало тижня», за наслідками другого кварталу 2010 року Державна митна служба України під керівництвом Ігоря Калєтніка виконала план на 75%. У абсолютних цифрах, за даними «ДТ», за перше півріччя 2010-го було зібрано 38,5 мільярда гривень — практично та ж сума, що і за перше півріччя 2009-го, коли бюджет отримав 38,2 мільярда. Фахівці Мінфіну повідомили «ДТ», що уряд висуває до митниці ряд претензій. Детальніше читайте в статті Юрія Бутусова «Реформа митниці в Грузії і в Україні: п’ять розбіжностей» у свіжому номері «ДТ».
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі