Raytheon показала у Фарнборо ефективну лазерну гармату

Поділитися
На авіасалоні Фарнборо-2010 у Великобританії американський оборонний виробник Raytheon представив свою нову розробку - протилітакову лазерну систему CIWS (Close-In Weapon System), яку можна встановлювати на власну збройну систему Raytheon.
На авіасалоні Фарнборо-2010 у Великобританії американський оборонний виробник Raytheon представив свою нову розробку - протилітакову лазерну систему CIWS (Close-In Weapon System), яку можна встановлювати на власну збройну систему Raytheon.У компанії повідомляють, що у травні провели тестування лазера і у всіх тестах він успішно влучив у безпілотні літальні апарати. Для пристрою використовується спеціальна електронна генераторна установка, яка створює 50-кіловатний промінь, придатний для ураження безпілотних літальних апаратів, ракет, невеликих кораблів та ін. Спочатку для виробництва збройного лазера використовувалися хімічні компоненти, які у результаті реакції виробляли енергію, необхідну для отримання променя. Подібні системи вимагали дуже багато токсичних хімічних реактивів і були громіздкими за розмірами. Персоналу, який працював з такими системами, навіть доводилося носити спеціальний захисний одяг. Нове ж покоління установок складається із скляного або керамічного матеріалу, у якому відбувається генерація променя. У Raytheon розповідають, що до недавнього часу недолік подібних систем був у тому, що їх потужність поступалася хімічними системам, тому їх застосування у військовій сфері було під питанням. Тепер фахівці компанії стверджують, що створена система цілком придатна для практичного військового застосування. Віце-президент Raytheon Майк Буен повідомив, що встановлювати створену систему можна на літаки, військові кораблі чи вантажні автомобілі. При цьому у компанії підкреслюють, що їхня система - це захисна технологія і призначена для відбиття атак, а не для нападу.

За матеріалами CyberSecurity.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі