Рада директорів ВР підтримала кандидатуру Дадлі на посаду гендиректора

Поділитися
Рада директорів BP підтримала кандидатуру Роберта Дадлі на посаду генерального директора корпорації, повідомляє Bloomberg. Дадлі, голова американського підрозділу BP і відділення з ліквідації наслідків аварії у Мексиканській затоці вступить на посаду 1 жовтня.
Рада директорів BP підтримала кандидатуру Роберта Дадлі на посаду генерального директора корпорації, повідомляє Bloomberg. Дадлі, голова американського підрозділу BP і відділення з ліквідації наслідків аварії у Мексиканській затоці вступить на посаду 1 жовтня. Обрання нового голови корпорації стало наслідком очікуваного оголошення про відставку Тоні Хейворда. Його діяльність щодо ліквідації наслідків аварії, яка призвела до найбільшої екологічної катастрофи в історії США, піддавалася різкій критиці як з боку адміністрації США, так і з боку ЗМІ. 53-річний Хейворд буде висунутий до ради директорів ТНК-ВР. У заяві компанії наголошується, що зміна керівництва BP відбувається "за взаємною згодою". Дадлі є колишнім головою російської ТНК-BP. Зараз він відповідає за діяльність BP в Америці та Азії. Останнім часом Дадлі займався ліквідацією наслідків аварії на платформі у Мексиканській затоці. Офіційне повідомлення про кадрові зміни у керівництві буде зроблено BP у вівторок. Як очікується, на початку серпня BP, завершивши буріння додаткових свердловин, зможе почати операцію із цементування аварійної свердловини в затоці. Водночас керівництву компанії оголошено про рекордні збитки, викликані необхідністю ліквідації наслідків прориву нафтової свердловини в Мексиканській затоці. Відповідно до опублікованого повідомлення, BP вже виділила 32,2 млрд доларів для виплати за поточними і майбутніми судовими позовами. У найближчі півтора року компанія має намір продати активів на суму близько 30 мільярдів доларів. Оголошена сума збитків стала найбільшою за всю історію британських корпорацій.

За матеріалами Бі-бі-сі, Граней.ру

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі