Путін відмовився знижувати ціни на газ для Білорусі

Поділитися
Ціни на газ для Білорусі у 2011 році повинні відповідати раніше підписаному контракту, заявив 15 жовтня прем'єр-міністр Росії Володимир Путін.
Ціни на газ для Білорусі у 2011 році повинні відповідати раніше підписаному контракту, заявив 15 жовтня прем'єр-міністр Росії Володимир Путін.Таким чином, російський прем'єр відмовив Мінську, який просив знизити ціни на паливо у 2011 році. Нагадаємо, 14 жовтня заступник міністра економіки Білорусі Анатолій Філонов заявив, що сподівається на зниження цін. Якої саме знижки просила білоруська сторона - невідомо. У 2010 році російський газ коштує для Білорусі 184 долари за тисячу кубометрів. У Мінську раніше заявляли, що в 2011 році ціни піднімуться до 210 доларів, а в «Газпромі» чекають підвищення до 220 доларів. У Мінську вважають, що ціни на газ для Білорусі мають бути такими ж, як ціни всередині РФ. У Москві, у свою чергу, вважають, що поки Росія не вийшла на рівнодохідність постачань газу на зовнішній і внутрішній ринки, Білорусь повинна сплачувати більше за російських споживачів. Росія до кризи планувала вийти на рівнодохідні ціни на зовнішньому і внутрішньому ринках на початку 2010-х років, проте потім терміни були перенесені на 2014 рік. У п'ятницю, 15 жовтня, Путін заявив, що контракт з Білоруссю необхідно готувати з розрахунку досягнення рівнодохідності тільки у 2015 році. «Я дав вказівку почати працювати сьогодні щодо підготовки контракту на 2012-2015 роки виходячи з наших стратегічних завдань... і з урахуванням виходу на рівнодоходність з 2015 року», - сказав він.

За матеріалами: Лента.Ру

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі