Прокурор: Родичі жертв дніпропетровського ДТП "знизили ступінь праведного гніву"

Поділитися
© vkontakte.ru
У вівторок, 18 січня, перший заступник Запорізької обласної прокуратури Олександр Попович повідомив, що прокуратура в найближчі дні передасть до суду справу за обвинуваченням сина прокурора Жовтневого району Дніпропетровська Дмитра Рудя у скоєнні ДТП, що спричинила до загибелі трьох осіб.

"Наразі потерпілі ознайомлюються з її матеріалами, якщо ніхто не буде затягувати, через різні причини, то може воно до кінця тижня піде до суду", - сказав Попович.

Водночас, прокурор Запорізької області В'ячеслав Павлов заявив, що передача справи до суду може затягнутися через небажання потерпілих знайомитися з матеріалами кримінальної справи.

"Як би це м'якше висловитися ... Вони (родичі загиблих у ДТП - ред.) вирішили багато своїх матеріальних проблем, і тепер у них знизився ступінь праведного гніву й обурення. Тому вони вже не сильно зацікавлені у якнайшвидшому направлення кримінальної справи до суду. Більше нічого не буду говорити - ви мене зрозумієте, так? До того ж у потерпілих є адвокат, який наполягає на тому, що "не треба їх зайвий раз турбувати", - сказав прокурор.

У прокуратурі області також додали, що в справі є нотаріально завірені довідки про відсутність претензій до підозрюваного з боку потерпілих, однак закрити справу з цієї причини правоохоронці не можуть. "Вони права не мають, це справа тяжка", - уточнив Павлов.

Нагадаємо, в кінці жовтня 2010 року джип Toyota Prado збив на пішохідному переході трьох жінок. Дві з них (1967 і 1962 років народження) загинули на місці, третя (1965 року народження) - померла в лікарні після операції. Як з'ясувалося, машина належить слідчому прокуратури Індустріального району Дніпропетровська Дмитру Рудю, який є сином прокурора Жовтневого району міста.

За матеріалами: Коммерсант-Украина

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі