Прокуратура Миколаївської області оскаржила 20 прав категорії D, але документи так і не вилучено

Поділитися
З початку 2010 року прокуратура Миколаївської області та Миколаївська транспортна прокуратура винесли 20 протестів на рішення екзаменаційної комісії підрозділу Управління ДАІ УМВС України в Миколаївській області про відкриття громадянам вищої категорії водійських прав D, що дозволяють перевозити пасажирів.
З початку 2010 року прокуратура Миколаївської області та Миколаївська транспортна прокуратура винесли 20 протестів на рішення екзаменаційної комісії підрозділу Управління ДАІ УМВС України в Миколаївській області про відкриття громадянам вищої категорії водійських прав D, що дозволяють перевозити пасажирів. Як повідомила прес-служба прокуратури Миколаївської області, протести прокуратури задовольнили, проте незаконно видані посвідчення не вилучено, а тому цілком імовірно, що їхні власники і зараз здійснюють перевезення, піддаючи пасажирів ризику. У прес-службі також зазначили, що питання про безпеку пасажирських перевезень знаходиться під постійним контролем прокуратури. У 2010 році територіальне управління Головавтотрансінспекції в Миколаївській області за результатами перевірок виявило 1750 порушень, внесло 462 приписи про їхнє усунення, наклало фінансових санкцій на суму 632 000 гивень, анульовало 64 ліцензії. Тим часом, за даними обласної Державтоінспекції, за 9 місяців цього року в області за участю водіїв автобусів скоєно 35 автопригод, в яких загинули 3 особи й травмовано 60. У Миколаївській області зареєстровано 244 суб'єкта господарювання, що мають ліцензії на надання послуг з перевезення пасажирів. Прокурор Миколаївської області Микола Стоянов підкреслив необхідність застосовувати найсуворіші заходи покарання до водіїв, що перебувають у нетверезому стані за кермом. «Єдина дієва міра в такому випадку - позбавити підприємство ліцензії, а водія - його посвідчення. Це, а також експлуатація технічно несправного транспорту - ті випадки, коли покарання має бути найжорсткішим», - заявив прокурор.

За матеріалами УНИАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі