Проект Податкового кодексу опубліковано в «Урядовому кур'єрі»

Поділитися
Проект Податкового кодексу у вівторок, 3 серпня, опубліковано в офіційному виданні Кабінету міністрів України - газеті «Урядовий кур'єр», а також на сайті видання.

Проект Податкового кодексу у вівторок, 3 серпня, опубліковано в офіційному виданні Кабінету міністрів України - газеті «Урядовий кур'єр», а також на сайті видання (файл у форматі PDF, розмір - 2,32 Мб).

Як повідомлялося, 7 липня президент України Віктор Янукович заявив, що вважає реальним прийняття проекту Податкового кодексу лише восени. «Ми добре розуміємо, що ми зможемо це зробити тільки восени і вже на цій основі, і на основі Бюджетного кодексу буде прийнятий бюджет 2011 року», - сказав він.

8 липня Верховна Рада підтримала постанову про винесення на всенародне обговорення проекту Податкового кодексу, і доручила уряду до 5 вересня узагальнити результати обговорення і подати їх до парламенту, а також забезпечити розробку держбюджету на наступний рік на основі нового Податкового та Бюджетного кодексів.

Окрім того, комітету ВР із питань податкової та митної політики доручено внести на розгляд парламенту у другому читанні доопрацьований з урахуванням результатів всенародного обговорення проект Податкового кодексу до 10 вересня 2010 року.

15 липня прем'єр-міністр України Микола Азаров повідомив, що уряд із 5 тисяч поправок, внесених парламентаріями до проекту Податкового кодексу, відібрав 300 і планує найближчим часом з їхнім урахуванням розпочати розгляд нової редакції. Тоді на зустрічі з представниками дипломатичних та ділових кіл він нагадав, що після внесення нової редакції Податкового кодексу до парламенту до нього було запропоновано близько 5 тисяч поправок.

«Що таке 5 тисяч поправок і доповнень? Це спроба торпедувати Податковий кодекс», - заявив прем'єр. «Ми розглянули всі 5 тис. поправок і відібрали 300», - додав він, повідомивши, що найближчим часом буде оприлюднено нову редакцію кодексу з урахуванням цих поправок.

Нагадаємо також, що 12 липня віце-прем'єр Сергій Тігіпко заявив, що доопрацьований варіант Податкового кодексу буде презентовано громадськості через три тижні.

Нагадаємо також, що напередодні віце-прем'єр Сергій Тігіпко заявив, що доопрацьований проект Податкового кодексу може бути опублікований до кінця цього тижня.

«Я сподіваюся, що ми отримаємо завтра більш-менш готовий документ. Після цього ми віддамо цей документ на прочитання, на доопрацювання членам комісії, яка створена Кабінетом міністрів. Після того, як ми отримаємо від них якісь побажання, це буквально три-чотири дні ... ми зможемо опублікувати цей документ для того, щоб отримати ще більше пропозицій, щоб до початку роботи Верховної Ради ми були готові до другого читання», - сказав він.

За словами віце-прем'єра, у допрацьованому документі "точно не буде посилення адміністрування стосовно сьогоднішнього часу".

Тігіпко також зазначив, що хотів би повернення до документу податку на розкіш і на нерухомість.

«Хоча я розумію, що зараз саме ці податки не дуже сприймаються у Верховній Раді. Ми бачили під час голосування, скільки зауважень було з цього приводу. Але, тим не менше, ми спробуємо їх прописати», - сказав він.

Тігіпко також підкреслив, що прийнятий парламентом в цілому Податковий кодекс не буде ідеальним і остаточним документом, і після закінчення певного часу до нього будуть вноситися певні поправки.

Окрім того, Тігіпко повідомив, що після Податкового кодексу уряд зосередиться на роботі над Митним кодексом.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі