Прибуток найбільшого у світі виробника мобільних знизився на 40%

Поділитися
У другому кварталі нинішнього фінансового року прибуток компанії Nokia, найбільшого у світі виробника мобільних телефонів, скоротився на 40% у порівнянні з тим же періодом 2009-го. Із квітня по червень поточного року фінський гігант заробив лише 227 мільйонів євро.
У другому кварталі нинішнього фінансового року прибуток компанії Nokia, найбільшого у світі виробника мобільних телефонів, скоротився на 40% у порівнянні з тим же періодом 2009-го. Із квітня по червень поточного року фінський гігант заробив лише 227 мільйонів євро. Про це йдеться у звіті компанії, який був оприлюднений у четвер, 22 липня. Nokia, на яку припадає третина всього ринку мобільних телефонів і 41% ринку смартфонів, останнім часом опинилася в складному становищі через активний наступ продуктів американських компаній Apple і Google, кажуть експерти. «Тут все трохи перемішано, - говорить Річард Віндзор з групи Nomura. - Приблизні межі [щодо третього кварталу], я думаю, набагато гірші, ніж багатьом хотілося б. У той же час вони більш оптимістичні у перспективі на четвертий квартал. Але цей оптимізм заснований на припущенні стосовно різкого покращення ситуації з портфелем смартфонів, а ми у такому покращенні поки не дуже впевнені». Нинішні результати стануть додатковим чинником тиску на Оллі-Пекка Калласвуо, що очолює компанію з 2006 року, вважають аналітики. Останнім часом все частіше ЗМІ повідомляють про те, що йому може загрожувати відставка. За останні три місяці Nokia двічі оприлюднив попередження з приводу свого майбутнього прибутку. У недавньому минулому він пережив серйозну реструктуризацію у галузі управління. Тим не менше, на тему про майбутнє Калласвуо керівництво компанії говорити відмовляється. "Упрожовж останніх кількох тижнів ходить чимало чуток про мою позицію і про мене самого, а це недобре для Nokia і має припинитися так чи інакше", - сказав він сам в інтерв'ю телеканалу CNBC.

За матеріалами Бі-бі-сі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі